Beau heeft 'vieze nasmaak' na conference

Beau van Erven Dorens is aangeslagen door de negatieve reacties op zijn oudejaarsconference. De presentator nam zaterdagavond op SBS 6 het jaar door, maar dat was zowel qua recensies als kijkcijfers geen succes.

"Het was een geweldige ervaring, maar ik heb er een hele vieze nasmaak aan over gehouden", zegt hij dinsdag in het AD. Beau heeft zich met name gestoord aan 'de gebruikelijke negativiteit' van de media.

De oudejaarsconference van de presentator trok 383.000 kijkers. Youp van 't Hek trok dezelfde avond met zijn conference 2,4 miljoen mensen. "Ach, met de herhaling erbij hebben toch zo'n zeshonderdduizend mensen naar me gekeken", zegt Beau. "Daar ben ik heel erg blij mee."

Ondanks alles ziet de presentator, die de conference maakte in het kader van zijn programma De Wereld van Beau, een vervolg best zitten. "Als het aan mij ligt doe ik het absoluut nog een keer."

Volgens Albert Verlinde had Beau zo veel moeite om bezoekers te trekken voor zijn conference, dat een castingbureau mensen heeft betaald om te komen. "Toen zei zo'n castingbureau: je krijgt 22 euro als je in de zaal gaat zitten", vertelde Verlinde dinsdagochtend op Q-music. "Na tien minuten dachten ze: dit is niks, ik ga weer naar buiten, maar dat mocht niet."