Newey en Mansell koninklijk onderscheiden

Adrian Newey en Nigel Mansell hebben een koninklijke onderscheiding mogen ontvangen. Voor technisch directeur van Red Bull Racing Newey was het zijn eerste onderscheiding die hij van het Britse koninklijk huis kreeg, terwijl oud-coureur Mansell zijn tweede mocht ontvangen.

Newey is mede verantwoordelijk voor het succes dat Red Bull Racing de afgelopen twee seizoenen in de Formule 1 had. Daarvoor had de Brit al prijzen gewonnen met de Formule 1-teams van Williams en McLaren. De ontwerper die sinds 1981 in de Formule 1 zit werkte ook nog voor Fittipaldi, March. Hij kreeg voor zijn verdiensten die in totaal acht constructeurskampioenschappen bedragen de titel OBE, wat betekent Officier in de orde van het Britse Rijk.

Mansell had deze titel al gekregen, onder meer vanwege het winnen van het rijderskampioenschap in 1992 in een door Newey ontworpen Williams. Nu is hij benoemd tot CBE, Commandeur in de orde van het Britse Rijk. Deze onderscheiding krijgt hij vanwege zijn inzet als voorzitter voor UK Youth Charity, een liefdadigheidsorganisatie die zich bekommert om kinderen en jongeren.