'Downey Jr. wil inlegzooltjes in Iron Man-pak'

Robert Downey Jr. voelt zich met zijn 1.74 meter aan de kleine kant voor zijn rol als superheld Iron Man. Filmstudio Marvel zou daarom op zijn verzoek werken aan inlegzooltjes voor zijn rode superpak, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Us Weekly.

De stylist van Downey Jr. heeft bij de filmstudio het verzoek ingediend zijn Iron Man-pakje zo te construeren dat de acteur in de derde Iron Man-film een paar centimeter de lucht in gaat. "Ze werken aan speciale zooltjes voor hem", zegt een bron.

De 46-jarige Downey Jr. zei onlangs in een interview verbaasd te zijn dat hij met zijn postuur een superheld kon spelen. "Ik ben niet bijzonder lang of sterk of agressief, maar ik ben tenminste niet nep." Hij heeft hard gewerkt om spierbundels te kweken voor zijn rol als Tony Stark en diens alter ego Iron Man.

De derde film over de superheld komt uit in 2013. Volgend jaar verschijnt eerst nog The Avengers waarin een aantal Marvel-superhelden de handen ineenslaat. Daarin zal nog een iets kleinere Iron Man te zien zijn.