Gewonden door explosie in kerk Nigeria

Door een explosie tijdens een kerstviering in een kerk in Nigeria zijn gewonden gevallen. Dat gebeurde in de Sint Theresakerk in Madalla, een plaats in de buurt van de hoofdstad Abuja.

Het was niet meteen duidelijk wat de oorzaak was van de explosie en hoeveel mensen gewond raakten. Wel meldde het ministerie van Noodgevallen dat er niet genoeg ambulances zijn om de gewonden af te voeren.

De verantwoordelijkheid is nog niet opgeëist, maar door bloedige aanvallen van de radicale moslimsekte Boko Haram zijn dit jaar in Nigeria al 465 doden gevallen. Vorig jaar kwamen bij een serie bomaanslagen op kerstavond in de Nigeriaanse stad Jos 32 mensen om en raakten er 74 gewond. Ook die aanslag werd door de sekte opgeëist.

Met die aanslagen nog in het geheugen had de Amerikaanse ambassade in Abuja burgers vrijdag al gewaarschuwd extra alert te zijn in de buurt van kerken, grote menigtes en in gebieden waar buitenlanders samenkomen.

De sekte pleit voor het invoeren van strikte shariawetten in heel Nigeria. In het noorden van het land met meer dan 160 miljoen inwoners wonen vooral moslims en in het zuiden vooral christenen.