Vita-batterij heeft langere adem dan 3DS

De batterij van de PlayStation Vita gaat meer dan een uur langer mee dan de batterij van de Nintendo 3DS wanneer beide systemen worden gespeeld op het hoogste mogelijke instellingen.

Een Japanse YouTuber testte drie opgeladen handhelds. Hij bekeek de PlayStation Vita, een Nintendo 3DS en een PSP-3000. De 3DS overleed als eerste met twee uur en 35 minuten op de klok. Vervolgens kwam de Vita, die uitviel na drie uur en 47 minuten. De PSP is de overduidelijke winnaar met een duur van negen uur.

Op de Nintendo 3DS draaide Monster Hunter Tri G, de Vita speelde Uncharted en de PSP Monster Hunter Portable Third. Allen waren ingesteld op een optimale helderheid en volume, bij de Nintendo 3DS werd de 3D-slider helemaal naar boven gezet. De 3DS had een standaard 1300mAh-batterij, de batterij van de Vita was een 2210mHa en de PSP had een speciale 2200mAh-batterij.

Sony beweerde  oorspronkelijk dat de PlayStation Vita-batterij tussen drie en vijf uur moet meegaan, eenzelfde claim werd door Nintendo gedaan over de batterij van de Nintendo 3DS.