Vita-games tot in 2013 al ingepland

Sony heeft zijn gamereleases voor de PlayStation Vita tot ver in 2013 ingepland, volgens de Shuhei Yoshida, de baas van SCE Worldwide Studios.

Yoshida vertelt dat het bedrijf over het algemeen de software tot drie jaar al zou kunnen plannen, maar door het gemak van ontwikkelen op de Vita zouden daar nog nieuwe titels bij kunnen komen die op dit moment nog niet eens bekend zijn.

"We hebben een vrij stevige planning tot en met 2013, maar omdat PlayStation Vita ons de mogelijkheid geeft om te werken aan kleinere titels als Escape Plan en Sound Shapes weet ik zeker dat we nog gaan werken aan meer games dan we zelf weten op dit moment", legt hij uit. "Naast de launchtitels hebben we LittleBigPlanet, Resistance: Burning Skies, ModNation: Road Trip en Killzone al aangekondigd."

Hij voegt eraan toe dat Sony heeft geleerd van de fouten die zijn gemaakt naar aanleiding van de PSP, waarbij de PlayStation 3 al snel de aandacht kreeg na de release van de handheld, waardoor er al snel minder PSP-games vanuit Sony studio's zelf kwamen.

"In het verleden zijn we gestart met PSP en vervolgens verschoof onze aandacht op de PS3 toen die in zicht kwam, dat was een vergissing. Dus met PS Vita werken wij aan een enorm aantal titels en zijn we van plan om een constante aanvoer van uitstekende games te leveren."

De nieuwe handheld van Sony is al uit in Japan, wij moeten nog tot 22 februari wachten.

Vita