[Primera División] Real Madrid ruim langs Sevilla

Real Madrid heeft zaterdag de topper in de Primera División tegen Sevilla simpel met 6-2 gewonnen. Cristiano Ronaldo scoorde een hattrick in de wedstrijd die met tien tegen tien eindigde. Door de zege staat Real weer drie punten los van naaste concurrent FC Barcelona. Er zijn zeventien speelronden afgewerkt in Spanje.

Real liep via twee doelpunten van Ronaldo en een van Jose Maria Callejon uit naar 3-0 voordat Pepe vlak voor rust met rood werd weggestuurd. Met tien tegen elf kwam Real op 4-0 door Angel di Maria, maar even later maakte Jesus Navas 4-1.

Door ook een rode kaart voor Manu del Moral was het een kwartier voor tijd weer tien tegen tien. Vanaf de penaltystip voltooide Ronaldo zijn hattrick en even later maakte Hamit Altintop de zesde Real-goal. Alvaro Negredo scoorde in blessuretijd de tweede treffer voor de thuisploeg.

Eerder zaterdag won Espanyol thuis met 2-1 van Sporting Gijon. Athletic Bilbao was met 2-1 te sterk voor Real Zaragoza en Getafe won uit bij Real Mallorca met 2-1.