Denzel Washington in verfilming The Equalizer

Denzel Washington heeft zijn zinnen gezet op de hoofdrol in The Equalizer. De harde politiefilm is gebaseerd op de gelijknamige serie die eind jaren tachtig op de Amerikaanse tv te zien was. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Coming Soon.

De 56-jarige Washington wil de rol spelen van agent Robert McCall, een voormalig geheim agent die zich kosteloos inzet voor 'het schoonhouden van de buurt'. Met harde hand pakt hij in New York tuig als dieven, verkrachters, moordenaars en drugsdealers aan.

McCall roept regelmatig de hulp in van 'contacten' die hij nog heeft uit zijn dagen bij een niet nader benoemde geheime dienst. Hij is een gescheiden man en heeft een zoon die hem niet meer wil zien. De jongen duikt later in de serie op en gaat het vak van zijn vader in, tot grote ontzetting van zijn ouders.

Productiemaatschappij Escape Artists, waarmee Washington eerder de actiefilm The Taking of Pelham 1 2 3 maakte, heeft een optie op de filmrechten. Washington wil de film ook coproduceren. Wanneer de productie van start moet gaan, is nog onbekend.

Richard Wenk, bekend van de scripts van The Mechanic en The Expendables 2, is de beoogde scenarist voor The Equalizer. Er is nog geen regisseur aangesteld.


Denzel Washington in verfilming The Equalizer (Foto: Novum)