Higgs-presentatie CERN was in Comic Sans

Dat het lettertype Comis Sans veel reacties oproept bij mensen is duidelijk. Toch was dit voor de Europese Raad voor Kernonderzoek (CERN) geen belemmering om het lettertype te gebruiken in hun presentatie over de bevindingen van het onderzoek naar het befaamde Higgsdeeltje. 

Er zijn al vele sites opgericht waar mensen strijden voor het verbannen van dit 'foeilelijke' lettertype, dat door Vincent Connare is gemaakt en in 1994 door Microsoft is uitgegeven. De slimste wetenschappers ter wereld voelden zich echter niet tegengehouden om dit lettertype in hun presentatie over het Higgs-bosondeeltje te gebruiken. 

Op Twitter barstte er direct een discussie los. Dave Gibbins tweet: "Wetenschappers bevestigen dat Comis Sans het lelijkste lettertype is sinds de Big Bang." Research Gate tweet het volgende: "We doen ons best om de CERN-presentatie live te tweeten, maar het is in Comic Sans en dat is moeilijk te volgen. Massive fail."

Het gebruik van de kleuren geel, paars en groen zorgde ook voor veel hoongelach. "Die CERN-slides zijn hilarisch. Comis Sans met felgeel. Duidelijk Powerpoint-gebruikers", zegt Damian Brightstar. 

De persconferentie werd gegeven omdat er aanwijzingen zijn gevonden voor het bestaan van het Higgsdeeltje. Volgens onderzoekers van de Atlas-onderzoeksgroep moet de ontdekking van het Higgs-bosondeeltje volgend jaar definitief geclaimd of afgeschreven worden.