[Serie A] Gelijkspel voor Milan, doelpunt Seedorf

Mede dankzij een treffer van Clarence Seedorf heeft AC Milan met 2-2 gelijkgespeeld bij Bologna. Door het puntverlies passeerde Udinese de rossoneri op de ranglijst en kan Juventus vanavond tegen AS Roma uitlopen op Milan.

Na elf minuten keek Milan al tegen een achterstand aan door een doelpunt van Bologna-spits Marco Di Vaio. Lang kon de thuisploeg niet van de voorsprong genieten, want vijf minuten later schoot Seedorf de bal van buiten de zestien in het vijandelijke doel; 1-1.

Even later ontsnapte Milan aan een strafschop, aangezien Seedorf in zijn eigen strafschopgebied een handsbal maakte. Het ontging de arbitrage. Twintig minuten voor tijd kreeg Milan een strafschop, die benut werd door Zlatan Ibrahimovic. Ook de rossoneri kon niet lang van de voorsprong genieten, want een minuut later scoorde Alessandro Diamanti de gelijkmaker.

Seedorf speelde de wedstrijd niet uit en werd halverwege het tweede bedrijf vervangen door Urby Emanuelson. Mark van Bommel speelde het gehele duel mee. Door de puntendeling staat Milan na dit weekend op de derde plek met 28 punten uit veertien wedstrijden.