[Bundesliga] Bayern München herovert koppositie

Bayern München is weer koploper in de Bundesliga. De Zuid-Duitsers wonnen zaterdag met 4-1 van nummer vier Werder Bremen. Arjen Robben en Franck Ribéry scoorden beiden twee doelpunten. Borussia Mönchengladbach en Borussia Dortmund speelden in een andere topper gelijk: 1-1. De twee clubs staan daardoor op dertig punten, een minder dan Bayern.

Bayern München had ruim een helft de handen vol aan Werder Bremen. De thuisploeg kwam weliswaar na 22 minuten op voorsprong via Ribéry, maar Markus Rosenberg maakte vlak na rust gelijk. Invaller Robben zette uit een strafschop Bayern weer op voorsprong en vervolgens voerden Ribéry en Robben de score verder op. Aaron Hunt van Werder kreeg in de 81e minuut rood.

Gladbach en Dortmund maakten er in Mönchengladbach een prachtige partij van. Voor rust nam titelverdediger Dortmund de voorsprong via een kopbal van Robert Lewandowski. In de tweede helft kwam de thuisploeg echter terug. Na een vlotte aanval was Mike Hanke met een afstandsschot trefzeker.

Bayern München herovert koppositie (Foto: Novum)