Argentijnen heersen in dubbelspel Davis Cup

Argentinië heeft de spanning weer teruggebracht in de Davis Cupfinale. In Sevilla wonnen Eduardo Schwank en David Nalbandian het dubbelspel met 6-4, 6-2 en 6-3 van de Spanjaarden Feliciano Lopez en Fernando Verdasco. De stand in de eindstrijd van het landentoernooi is na drie wedstrijden 2-1 in het voordeel van Spanje.

Nalbandian en Schwank lieten al vroeg in de wedstrijd zien een veel beter samenspelend duo te zijn dan de Spanjaarden. In de vijfde game kregen de Argentijnen de eerste breakpunten en benutten die kans meteen. In de openingsgame van de tweede set sloegen de bezoekers weer toe en via nog een break werd het zelfs 4-0 voordat Lopez en Verdasco op het scorebord kwamen.

Ook in het derde bedrijf was het meteen raak. In de zesde game waren er nog wel kansen voor Spanje om in de set te blijven, maar Nalbandian en Schwank hielden stand. Op 5-3 serveerden Lopez en Verdasco om in de wedstrijd te blijven, maar kregen ze een breakpunt tegen. Dat eerste matchpunt was vervolgens meteen raak.

Zondag is het aan Juan Martin del Potro om de Argentijnse droom in leven te houden. De nummer één van de bezoekers, die vrijdag in een zinderende vijfsetter het onderspit delfde tegen David Ferrer, treft dan Rafael Nadal. De eventuele vijfde partij gaat tussen Ferrer en Juan Monaco.