[Jupiler League] Uitslagen speelronde 15

FC Zwolle heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in de Jupiler League. De koploper won zelf met 3-0 van Cambuur Leeuwarden en zag nummer twee FC Eindhoven met 2-1 verliezen bij FC Dordrecht. De voorsprong van Zwolle is daardoor opgelopen tot acht punten.

Zwolle kwam vlak voor rust op voorsprong tegen Cambuur door een eigen doelpunt van Martijn van der Laan. In de tweede helft stelden Furdjel Narsingh en Norair Mamedov de zege veilig.

Nick Coster maakte een kwartier voor tijd de winnende treffer voor Dordrecht tegen FC Eindhoven. De bezoekers speelden op dat moment met tien man, nadat Wesley Vanbelle zijn tweede gele kaart had gekregen. In de eerste helft opende Dordrecht-spits Santy Hulst de score. Jelle van Kruijssen zorgde na de thee voor evenwicht.

Willem II nam de derde plaats over van Cambuur door een 2-0 zege op FC Oss. Stephan Keller en Danny Schreurs scoorden de doelpunten.