Oude sint veroorzaakt rel in omroepland

Een Sinterklaasrelletje is gaande in Hilversum. Acteur Stefan de Walle volgde eerder dit jaar Bram van der Vlugt op als goedheiligman, maar laatstgenoemde is dit weekeinde toch weer op tv te zien in zijn rode pak. Een week geleden gaf Van der Vlugt ook al als Sint een interview aan FOK!

Van der Vlugt schuift zaterdagavond aan bij Paul de Leeuw in zijn VARA-programma Paul!. Dat gaat in tegen de afspraak dat De Walle, naast de intocht en het Sinterklaasjournaal, in alle programma's van de publieke omroep als de sint verschijnt. Op deze manier zou 'bij kinderen juist de verwarring die we met de keuze voor één sint wilden voorkomen' ontstaan, laat een betrokkene vrijdag weten aan De Telegraaf.

De publieke omroep houdt zich formeel op de vlakte over de interne onvrede. De NTR, dat het Sinterklaasjournaal uitzendt, spreekt van een overgangssituatie. Volgens Suzanne Kunzeler, verantwoordelijk voor de kinderprogrammering bij de NPO, is er 'maar één echte Sinterklaas en die is dagelijks te zien in het Sinterklaasjournaal'.