Olympique Marseille zet PSG te kijk

Olympique Marseille heeft Paris Saint-Germain een pijnlijke nederlaag bezorgd. De ambitieuze hoofdstedelingen verloren met 3-0.

De immer beladen confrontatie tussen beide Franse topclubs bleek een eenvoudige prooi voor Marseille, dat een matig seizoen doormaakt. Trainer Didier Deschamps lijkt voor even uit de zorgen na de zege op PSG. De overwinning kreeg al na negen minuten gestalte in Marseille.

Frans international Loïc Remy opende de score met het hoofd en leidde daarmee een heerlijke avond in voor het thuispubliek. PSG, zonder meegereisde fans, probeerde de achterstand ongedaan te maken, maar Marseille liep na een uur verder uit. Morgan Amalfitano besliste de klassieker. De 2-0 bleek de nekslag voor PSG, dat in de blessuretijd nog een derde tegendoelpunt moest slikken door André Ayew.

Marseille klimt door de overtuigende zege naar de negende plek in de Franse Ligue 1. PSG moet de koppositie voorlopig aan Montpellier laten. De Parijzenaars staan nu drie punten achter.