[Serie A] Jubileum voor Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic heeft vanavond zijn honderdste Serie A-doelpunt gescoord. De spits scoorde tweemaal voor AC Milan in de met 4-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Chievo Verona.

AC Milan, dat afgelopen week nog met 2-3 verloor van FC Barcelona in de Champions League, begon voortvarend aan het duel. Al na acht minuten opende Thiago Silva de score. Na een kwartier spelen schoot Ibrahimovic fraai de 2-0. De spits schoot de bal vanuit stilstand fraai in de rechterkruising. Dit betekende tevens zijn honderdste treffer in de Serie A. Dit deed hij voor Juventus (23), Internazionale (57) en zijn huidige club AC Milan (20).

Nog voor rust werd de stand van 4-0 bereikt door doelpunten van Alexandre Pato en opnieuw Ibrahimovic. Na rust bloedde de wedstrijd dood en waren er geen doelpunten meer te noteren. AC Milan, waar Mark van Bommel in de basis begon en Urby Emanuelson na rust in het veld kwam, staat na dit weekend op de tweede plek. De achterstand op koploper Juventus bedraagt één puntje, al heeft Juve nog een duel tegoed.