Caterham blijft kleuren groen en geel trouw

De Formule 1-renstal Team Lotus zal na de naamsverandering naar Caterham F1 Team de kleuren groen en geel trouw blijven. Teameigenaar Tony Fernandes wil het huidige Britse imago van het team behouden.

Het hernoemen van het team komt voort uit het akkoord dat is gesloten om een eind te maken aan de Lotus-soap. "Volgend jaar zullen we nog steeds met de kleuren groen en geel gaan racen, we noemen ons Caterham F1 Team, maar we bestaan nog steeds dezelfde mensen. Caterham is een wereldwijd merk, maar ook Brits. Daar moeten we aan vasthouden," zei Fernandes.

"Mijn roots liggen in Azië, dat kun je niet veranderen, maar Britse merken doen het goed in Azië," zei de Maleisiër die bevestigde dat de basis van Team Lotus in Norfolk onderdeel van het bedrijf uit zal blijven maken. Verwacht wordt dat het Formule 1-team naar de oude basis van Arrows in Leafield zal gaan verhuizen. Fernandes meldt dat de afdelingen technologie en composieten in Hingham blijven en dat de afdeling composieten ook onderdelen voor andere partijen moet gaan maken.