Padt: "Stekelenburg is mijn grote voorbeeld"

Sergio Padt gold bij Ajax als een groot keeperstalent, maar zijn debuut in Ajax 1 bleef uit. Padt probeert nu de top te bereiken via AA Gent.

De 21-jarige doelman bleef door de concurrentie van Maarten Stekelenburg en Kenneth Vermeer verstoken van wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Padt werd daarom verhuurd aan Go Ahead Eagles, waarna hij afgelopen zomer naar het Belgisch AA Gent verkast. De goalie van Jong Oranje denkt zondag zijn debuut te maken omdat collega Frank Boeckx geblesseerd is geraakt.

Padt kan tegen het Racing Genk van trainer Mario Been zijn debuut maken voor De Buffalo's. De doelman is klaar voor zijn debuut, nadat hij arriveerde met een conditionele achterstand. "Bij Jong Oranje zeiden ze dat ik enorm aan explosiviteit heb gewonnen. Je wilt spelen, maar niet op die manier. Zo snel kan het dus gaan, al hoorde ik nog niks, en de trainer beslist", verklaart Padt.

Het hoofdstuk Ajax heeft de keeper afgesloten. "Ik kon bijtekenen, maar wist dat ik nooit een kans zou krijgen. Velen zeggen dat ik op Edwin van der Sar en Stekelenburg lijk. Vooral Maarten Stekelenburg is mijn grote voorbeeld", zei Padt tegen Het Nieuwsblad. "Als ballenjongen stond ik altijd achter zijn doel, vanaf mijn zestiende mocht ik zelfs met hem meetrainen", besluit de goalie.