Anelka lijkt te vertrekken bij Chelsea

Chelsea-aanvaller Nicolas Anelka lijkt zijn langste tijd te hebben gehad in Londen. De aanvaller heeft aan interesse niets te klagen.

In gesprek met The Times laat de Fransman weten dat hij het liefst wil blijven bij de Londense club. "Ik vind het geweldig om hier te spelen", aldus Anelka. "Mijn periode bij Chelsea is de beste uit mijn loopbaan geweest en het is fantastisch om met spelers als Drogba, Lampard, Terry en Malouda te spelen."

Nicolas Anelka
Anelka lijkt te vertrekken bij Chelsea (Foto: Pro Shots)

Het contact van de aanvaller loopt na dit seizoen te einde, maar Chelsea heeft volgens Engelse media de eenzijdige optie om er nog een jaar aan vast te plakken. Dit lijkt de club echter niet van plan te zijn, aangezien de Londenaren op zoek zijn naar een nieuwe spits.

Mocht Anelka's contract daadwerkelijk niet verlengd worden, dan loopt hij aankomende zomer transfervrij de deur uit. Mocht Chelsea nog iets willen verdienen aan de voormalig Frans international, dan lijkt een verkoop in januari de beste oplossing. Naar verluidt hebben AC Milan en Anzhi Makhachkala interesse in de spits.