Doutzen Kroes chagrijnig door einde filmopnames

Doutzen Kroes is in een zwart gat gevallen nu de opnames voor de film Nova Zembla zijn afgerond. "Ik had wel verwacht dat ik een beetje chagrijnig zou zijn na deze film en na de première en dat is ook zo", zegt de 26-jarige Friezin voor de camera van Novum Nieuws.

De eerste Nederlandse 3D-film Nova Zembla ging maandagavond in première. "Dit is echt een afscheid van de familie waarmee ik zolang heb samengewerkt." Het model maakt in de film over de laatste ontdekkingsreis van Willem Barentsz haar acteerdebuut. "Ik ben erg ontroerd geweest, de film heeft me echt geëmotioneerd."

Hoofdrolspeler Robert de Hoog zal zijn filmfamilie ook missen. "Je staat drie maanden met die mensen op de set en je ziet niemand anders." De opnamen van de film waren vooral koud. "Tsjongejongejonge, we hebben daar in IJsland gezeten tussen de ijsbergen en gletsjers en afzien, afzien, afzien", herinnert de 23-jarige De Hoog zich.

De roodharige acteur is trots op het eindresultaat. "Wat is dat spectaculair geworden." Na de ontberingen op IJsland heeft De Hoog bijgetankt op het strand. "Ik ben twee weken met mijn vriendin naar Mauritius geweest, waar ik alleen maar in de zon heb gelegen."

Derek de Lint speelt Barentsz in de film en koestert ook geen warme herinneringen aan de opnamen. "Vooral die eerste nacht was echt een shock", aldus de acteur. Nova Zembla van regisseur Reinout Oerlemans gaat donderdag in de bioscopen draaien.


Doutzen Kroes chagrijnig door einde filmopnames (Foto: Novum)