Gesink wil Giro en Tour rijden

Wielrenner Robert Gesink hoopt komend seizoen zowel de Giro d'Italia als de Tour de France te kunnen rijden. De Rabobank-renner brak acht weken geleden zijn rechterbovenbeen en herstelt hiervan inmiddels voorspoedig.

Tot twee weken geleden twijfelde Gesink of hij na zijn complexe beenbreuk weer de oude zou worden, maar inmiddels heeft de Achterhoeker zijn vertrouwen terug. "Ik zit probleemloos al zo’n 2,5 uur per dag op de mountainbike. En dat ook nog op een respectabel niveau," zei Gesink die inmiddels weet dat uit onderzoek is gebleken dat zijn beide benen nog even lang zijn en dat er niets in zijn rechterbeen verdraaid is.

"De spieren reageren goed. Ik heb geen last van de pin die is aangebracht. En de pezen schuren ook niet over de schroeven. Natuurlijk gaat het nog een lange weg worden voordat ik weer de optimale kracht uit dit been kan halen. Maar ik weet nu dat het helemaal goed gaat komen. Dat geeft rust."

Wel weet de Rabo-renner dat zijn voorseizoen in 2012 er anders uit gaat zien dan normaal. "Hou er rekening mee dat ik echt weer vanaf nul met fietsen en lopen moest beginnen. Aan het begin van het seizoen ga ik zeker hardheid te kort komen. Voor mijn seizoensstart heb ik nog geen concrete plannen. Het is duidelijk dat ik er de eerste maanden nog niet zal staan. Of ik de voorjaarsklassiekers haal, kan ik nog niet zeggen. (...) Komend jaar zou ik de Giro d’Italia in dienst van de Tour kunnen rijden. Ik vertrek dan niet in Italië om een klassement te rijden, maar om mijn conditie op te bouwen. Dat lijkt me een mooie nieuwe uitdaging."