Doden en gewonden bij mega-ongeval A31

Bij een groot ongeval op de A31 in Duitsland net over de grens bij Enschede zijn vrijdagavond zeker drie mensen om het leven gekomen ongeveer dertig mensen gewond geraakt. Bij het ongeluk, dat in dichte mist plaatsvond, zijn naar schatting ruim dertig voertuigen betrokken, meldt de Duitse politie.

Van de gewonden zijn er tussen de vier en zes zwaargewond. Verder zijn er twintig tot dertig lichtgewonden. De identiteit en nationaliteit van de slachtoffers is nog onbekend.

Duitsland heeft vooralsnog geen Nederlandse hulpverleners om assistentie gevraagd op de plaats van het ongeval. Vanwege de mega-botsing heeft het ziekenhuis in Enschede wel opgeschaald.

Het ongeval vond omstreeks 19.15 uur plaats tussen de knooppunten Heek en Gronau. Het zicht ter plaatse is als gevolg van de mist tussen de honderd en honderdvijftig meter.

Volgens een Duitse agent vond het ongeluk plaats toen een automobilist plotseling in een mistbank terechtkwam. De bestuurder remde hard. Ongeveer vijftig auto's zouden vervolgens in botsing zijn gekomen.

De Duitse politie verwacht dat het reddingswerk nog zeker enkele uren in beslag gaat nemen. De A31 is in beide richtingen afgesloten.