'Wii en Wii U kunnen naast elkaar leven'

Reggie Fils-Aime heeft in een interview gezegd dat Wii en Wii U prima naast elkaar kunnen bestaan. Als Wii U volgend jaar dus in de winkels zal liggen kun je ook nog een Wii en games voor Wii kopen.

Reggie is er van overtuigd dat beide consoles naast elkaar kunnen bestaan. Vanwege het grote aantal gebruikers zal Wii nog wel even blijven leven. Nu Skyward Sword in de winkel ligt hoeven we niet te vrezen dat dit de laatste belangrijke Wii-game is. Er zullen nog voldoende games van Nintendo verschijnen voor Wii. Tevens zorgt de compatibiliteit van beide systemen voor een gunstige uitrol: men kan Wii-controllers gewoon gaan gebruiken op Wii U.

Nintendo richt zich met de ontwikkeling van Wii U-games op dit moment op games die beide beeldschermen gebruiken, zowel de TV als de controller. Men moet direct in kunnen zien wat de controller te bieden heeft ten opzichte van de andere HD-consoles. Enkel games in HD maken is niet voldoende aldus Reggie.

Wat betreft Nintendo 3DS had Reggie te melden dat het ding vooral 'hardcore Nintendo-fans' aanspreekt. De casual gamer had nog niet zoveel reden om de handheld te kopen. Met de release van Super Mario 3D Land, Mario Kart 7 en Mario & Sonic op de Olympische Spelen 2012 verandert dat. Er is voor iedereen wat te spelen. Bovendien komt Nintendo komende E3 met nog veel meer titels die op de casual gamer gericht zijn.

reggie