'Gamers laten draagbare spelcomputers liggen'

De meeste mensen lopen niet warm voor een draagbare spelcomputer. Zij geven de voorkeur hun favoriete spellen op bijvoorbeeld een smartphone of tablet. Sony en vooral Nintendo zouden deze trend in hun portemonnee kunnen gaan voelen. Dat schrijft de website Gamesindustry op basis van een rapport door analistenbureau Cowan & Co.

"Het spelen van games op smartphones heeft grote invloed op de verkoop van draagbare spelcomputers", menen de analisten. Krap een derde van alle ondervraagden, hoeveel dat er zijn is niet bekend, speelt games op een draagbare spelcomputer. Ruim de helft doet dat op een smartphone.

Het onderzoek was gericht op casual gamers. Dit type gamers speelt spelletjes die gemaakt zijn voor een breed publiek. Onder meer puzzelspellen als Bejeweled en zoek-en-vind-avonturen zijn populair onder deze groep.

Sony legt dit najaar de PSP tegen gereduceerd tarief in de schappen, terwijl het bedrijf 22 februari de PlayStation Vita uitgeeft. Nintendo heeft op dit moment de Nintendo DS en 3DS in de winkel liggen. De verkoop van de Nintendo 3DS zit op dit moment in de lift nadat Nintendo de winkelprijs met negentig euro verlaagde naar 169 euro.


'Gamers laten draagbare spelcomputers liggen' (Foto: Novum)