Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg in Glazen Huis

Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin zitten dit jaar in Het Glazen Huis. Dat maakte zendermanager Wilbert Mutsaers maandag tijdens de radioshow van Giel Beelen bekend. Onder de noemer Serious Request laten de drie dj's zich rond kerst opsluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor een goed doel.

Ekdom is blij dat hij voor de zesde keer het huis mag betreden. "Het is elk jaar weer een feest om er in te mogen en het is nooit vanzelfsprekend."

De Swijnenberg kreeg hartkloppingen toen hij even dacht dat hij het niet was geworden. "Ik luister naar de show en hoorde mijn telefoon niet overgaan. Ik dacht ik zit er niet bij!" Swijnenberg verblijft voor de derde keer in het doorzichtige huis.

"Wat leuk en wat kut", reageert Perlin op zijn eerste deelname. De dj vindt het heftig om opgesloten te zitten in het huis, waar de dj's ook een week niet mogen eten. "Maar ik heb er zin in."

Giel Beelen liet al eerder weten dat hij dit jaar niet in het Glazen Huis verblijft. Na zes deelnames gaat hij zich dit jaar op een andere manier inzetten voor het goede doel.

Het Glazen Huis staat dit jaar van 18 tot en met 24 december in Leiden. 3FM werkt voor Serious Request elk jaar samen met het Rode Kruis. De drie 3FM-dj's zetten zich dit jaar in voor de actie Help een Moeder, Red een Gezin. Het Rode Kruis helpt moeders met onderdak, water, voedsel en medische hulp.