Landis twijfelt over hoger beroep

Wielrenner Floyd Landis weet nog niet of hij in beroep gaat tegen zijn veroordeling. "Ik heb een paar dagen nodig om de uitspraak te bestuderen", meldt de 36-jarige Landis vandaag aan Cyclingnews. De Amerikaan werd gisteren veroordeeld tot een jaar voorwaardelijk voor zijn rol bij het hacken van een computer in een Frans laboratorium.

In zijn reactie laat Landis weten nooit informatie over de rechtszaak te hebben ontvangen. "Verschillende mensen hebben ernaar gezocht, maar ik heb geen enkel document gezien van de Franse autoriteiten." De Amerikaan vindt de Franse rechtbank partijdig. "Zij vonden mij vanaf het begin al schuldig."

Volgens de aanklagers zou Landis enkele maanden na de Tour de France van 2006 met zijn coach Arnie Baker een plan hebben bedacht om documenten van het laboratorium in Châtenay-Malabry te laten verdwijnen.

Landis raakte zijn overwinning in de Tour van 2006 kwijt aan Oscar Pereiro Rio nadat het laboratorium hoge testosteronwaarden had ontdekt in de stalen van de Amerikaan.


Landis twijfelt over hoger beroep (Foto: Novum)