[NK] Gerritsen: "Timing klopt niet"

Schaatsster Annette Gerritsen stelde vandaag teleur met het brons op de 500 meter en slechts een zesde plaats op de 1.000 meter, waarmee ze op deze afstand een wereldbekerticket misliep. De rijderster van Team Liga wijt de problemen aan een gebrekkige timing van haar slagen.

"De vijfhonderd liep al niet goed. En ook op de duizend ging het niet goed. Fysiek is alles in orde, technisch gaat het gewoon mis. Ik rijd gehaast, de timing klopt niet," zei Gerritsen die aangaf dat het niet aan de voorbereiding op het toernooi heeft gelegen. "De laatste week voel ik me wat minder, het is erg zonde. Ik voelde me gewoon niet super. Maar ja, je wordt nergens zo afgestraft als in een wedstrijd."

Dat Gerritsen een wereldbekerticket op de 1.000 meter misliep komt volgens haar door de toegenomen concurrentie. "Kijk naar wat voor een tijd je hier nodig hebt om bij de beste vijf te zitten. Volgens mij is het nog nooit zo hard gegaan op een NK," zei de Team Liga-rijdster die haar plannen niet wil wijzigen. "Dat zou ook niet goed zijn."