Al Sadd wint Aziatische Champions League

Al Sadd heeft zaterdag de Aziatische Champions League gewonnen. De Qatarese ploeg won de finale van het thuisspelende Jeonbuk Hyundai Motors uit Zuid-Korea na strafschoppen met 4-2. Na negentig minuten stond er 2-2 op de borden. Beide ploegen scoorden in de verlenging niet. Al Sadd won de trofee in 1989 ook al eens. De ploeg doet door de zege mee aan het WK voor clubteams.

Jeonbuk begon in eigen huis het beste aan de wedstrijd en kwam na ruim een kwartier op voorsprong. De treffer werd uit een vrije trap gemaakt door Oliveira Junior Eninho. Zijn eigen ploeggenoot Woo-Yeon Sim kopte nog voor rust de bal achter zijn eigen doelman zodat het halverwege de reguliere speeltijd 1-1 was.

Na de thee nam Al Sadd de leiding toen Kader Keita na een uur scoorde. Jeonbuk ging vervolgens, aangespoord door het thuispubliek op jacht naar de gelijkmaker. Die viel maar niet, waardoor de Qatarese ploeg steeds dichter bij de zege kwam. Op slag van tijd maakte Seung-Hyun Lee echter alsnog de 2-2.

Ook in de verlenging hield de storm van Jeonbuk aan. De bal wilde er voor de Koreaanse ploeg echter niet in. Onder ander de Qatarese doelman Mohamed Saqr en de paal stonden succes van Jeonbuk in de weg. Al Sadd speelde de laatste twee minuten van de verlenging nog met tien man nadat invaller Ali Afif met rood van het veld was gestuurd.