Minecraft wint eerste GameCity Arts Prijs 2011!

Minecraft is de winnaar van de “New Arts Award” voor videogames. De prijs is hun toegereikt op het jaarlijkse Notthing GameCity Festival. De Zweedse ontwikkelaar Mojang kreeg hier zaterdag de prijs in ontvangst. Minecraft, bekend van maken van objecten met blokjes in grote open ruimte. Kreeg de prijs niet uit het financiële oogpunt, maar uit de uitermate artistieke. De lijst met genomineerde was een goede, met onder andere; lomilo, Superbrothers: Sword And Sworcery EP, Child Of Eden, Pokémon Black, Limbo en Portal  

“We zijn erg blij met het winnen van de eerste Gamecity prijs. Vooral met de moeilijke lijst van nominaties. “ verteld  Markus “Notch” Person, hoofd van Mojang. “Een aantal van de games zijn zelfs een van onze favorieten.”  Ze vinden het een eer om in de zelfde rij te staan als deze goede games. “Het winnen van deze prijs is een hele goede motivatie om Minecraft het beste spel te maken wat het kan zijn.”

Iain Simons, GameCity directeur voegde toe. “ De GameCity prijs, net als het festival, gaat over onderzoeken en vieren van videogames van bijzondere artistieke waarde. De prijs is een uitnodiging voor iedereen om hun creativiteit onder de loop te nemen. De Art prijs winnen is een bijzondere ontwikkeling. En ik ben ook ontzettend blij dat Minecraft de dit jaar de winnaar is.”