Rooney misschien naar Olympische Spelen

Wayne Rooney speelt volgend jaar mogelijk op de Olympische Spelen in Londen. De spits van Manchester United is voor drie wedstrijden geschorst wegens natrappen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro.

Rooney is door dit voorval uitgesloten van deelname in de groepsfase van het EK. De Engelse voetbalbond FA ziet kans om de Brit onder te brengen in het olympisch elftal. Hiermee komt de bond terug op een eerder standpunt, waarin spelers niet mee mochten doen aan zowel het EK als de Olympische Spelen. Op de vraag of Rooney mee kan spelen in beide competities antwoordde de FA: "Het laatste wat we willen doen is een situatie creëren waarin niemand deel kan nemen aan zowel het EK als de Spelen. Elke situatie zal zorgvuldig bekeken moeten worden."

De voetbalbond wilt voorkomen dat spelers die in de EK-selectie van Fabio Capello zitten, opgeroepen worden door de bondscoach van het olympisch elftal, Stuart Pearce. Vooralsnog geeft de FA Pearce de volledige vrijheid in het samenstellen van zijn team.