Kramer: "Een goed begin"

Schaatser Sven Kramer luisterde vandaag zijn rentree in wedstrijdverband op met een zege op de 3.000 meter in Inzell. De TVM-rijder reed door een blessure anderhalf jaar lang geen wedstrijden, maar kon na een tijd van 3.44,88 minuten met een tevreden gevoel van het ijs stappen.

Met deze tijd bleef Kramer slechts vier seconden van zijn persoonlijk record verwijderd. "Concluderend kun je wel spreken van een goed begin, ja. Ik ben erg blij met hoe het hier vanmiddag gegaan is," zei de Fries tegen NUsport. "Het is geen verrassing voor me, deze prestatie. Maar het is weer een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Ik moest er wel weer aan wennen om zo diep te gaan."

Kramer verwacht ook op andere afstanden tegen dat laatste probleem aan te lopen. "Ik moet elke afstand opnieuw beleven. In dat proces moet ik terug zien te keren naar het niveau waarop ik ooit zat," zei de Fries die zich over drie weken op de NK afstanden kan plaatsen voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Vooraf tempert hij de verwachtingen. "Maar als dat niet lukt, dan is er ook geen man overboord."