Wozniacki onderuit tegen Pennetta

Caroline Wozniacki is in de kwartfinale van het tennistoernooi in Beijing gesneuveld. De nummer één van de wereld verloor van Flavia Pennetta: 3-6, 6-0, 7-6 (2). De Deense verdedigde haar titel in de Chinese hoofdstad. Vorige week ging ze in Tokyo al in de derde ronde onderuit. Pennetta neemt het nu in de halve finale op tegen Agnieszka Radwanska.

Wozniacki was in de eerste set met krachttennis Pennetta nog de baas, maar de Italiaanse veranderde van tactiek en kreeg Wozniacki aan het lopen. Dat leverde de Italiaanse een makkelijke setwinst op.

Ook in de derde set was Pennetta de bovenliggende partij. Ze pakte twee keer een break voorsprong, maar gaf die weer uit handen en via een derde break kon Wozniacki op 6-5 zelfs de partij uitserveren. Nu brak Pennetta echter terug en in de tiebreak gaf ze haar opponente geen kans.

In het mannentoernooi staan Tomas Berdych en Ivan Ljubicic in de halve eindstrijd. Berdych gaf Fernando Verdasco geen enkele kans en versloeg de Spanjaard met 6-1, 6-0. Ljubicic had het tegen Mikhail Youzhny aanmerkelijk lastiger, maar zegevierde uiteindelijk met 7-6 (4), 6-7 (4), 6-2.