Sylvana: Geen begrip voor Windows-gebruikers

Sylvana Simons, tv-presentatrice en zelfbenoemd intellectueel, heeft donderdag hard uitgehaald naar mensen die Microsoft Windows gebruiken. Dit zei ze als tafeldame in De Wereld Draait Door (DWDD). Het VARA-programma besteedde de hele uitzending aan Apple omdat oprichter Steve Jobs was overleden.

Simons: "Als je eenmaal Apple gaat gebruiken, kan ik echt geen begrip meer opbrengen voor mensen die nog met Windows lopen te klooien." De tv-presentatrice haalt als voorbeeld een foto op de computer aan: "Als je twee schermen naast elkaar zet, en je zet dezelfde foto op een Windows-scherm en op een Apple-scherm, dan word je van dat Apple-scherm; ernaar kijken is vriendelijk." Sinds wanneer Microsoft fabrikant van beeldschermen is, is echter geheel onduidelijk.

DWDD-presentator Matthijs van Nieuwkerk kon het commentaar van Simons niet geheel waarderen. Hij was bang dat zijn talkshow de Reclame Code Commissie op zijn dak krijgt omdat het VARA-programma wel erg veel veren in het achterwerk van Apple stak.

 
Sylvana: Geen begrip voor Windows-gebruikers