NBA-seizoen gaat mogelijk niet door

Volgens David Stern, directeur van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA, heeft laten weten dat het seizoen 2011-2012 mogelijk niet doorgaat als er komend weekend geen vooruitgang wordt geboekt in de onderhandelingen tussen de spelers en de teams.

Op dit moment is er sprake van een lock-out, wat inhoudt dat er voorlopig niet getraind zal worden. Het seizoen moet volgens de planning op 1 november van start gaan, de voorbereidingen erop zouden volgende week van start gaan, maar zijn uitgesteld. De ruzie tussen de spelers en teams is ontstaan doordat er een nieuwe regel is ingevoerd dat maximaal 50% van de inkomsten naar spelerssalarissen mogen gaan. Tot nu toe was dit 57%, maar dat is voor veel teams niet meer op te brengen.

De onderhandelingen lagen lang stil, maar zullen komend weekend weer hervat worden. Onder meer sterspeler LeBron James zal hierbij aanwezig zijn. Stern heeft ondertussen de druk opgevoerd omdat hij niet net zoals in 1999 een verkort seizoen wil zien.

Mochten de onderhandelingen niet tot resultaten leiden dan dreigt in ieder geval sterspeler Kobe Bryant de Verenigde Staten te verlaten. De Amerikaan lijkt interesse te hebben in het spelen voor een Italiaanse club. Virtus Bologna zou goede papieren hebben om de 33-jarige speler binnen te halen.