Maduro mikt op transfer in december

Hedwiges Maduro hoopt met het oog op het EK dat hij in december naar een club kan waar hij meer aan spelen toekomt.

"Dit is mijn laatste contractjaar bij Valencia. Voor mij zou het daarom goed zijn als ik in december naar een club kan waar ik wel iedere week speel. Te meer omdat ik het EK absoluut niet wil missen", zegt Maduro op de website van Ajax. "Voor mijn toekomst is dat heel belangrijk. Ik heb me vier jaar lang voor deze club ingezet, dus hopelijk werken ze straks mee aan een vertrek. Tenzij ik alsnog alles ga spelen."

Maduro kijkt met zijn oude werkgever ook vooruit op de clash tegen Real Madrid. "Ik had vorig jaar vooraf een beetje grote mond tegen mijn teamgenoten van Valencia. 'Jullie moeten Ajax niet onderschatten', zei ik toen. Niet wetende dat ze die avond behoorlijk weggespeeld zouden worden. Daarom houd ik nu wijselijk mijn mond", aldus de 26-jarige middenvelder.

"Laatst dacht ik toevallig nog hoe het zou zijn als we destijds wat langer bij elkaar waren gebleven. Als we met jongens als Zlatan, Sneijder en Van der Vaart nog een paar jaren door waren gegaan, hadden er denk ik mooie dingen kunnen gebeuren. Maar tegenwoordig is dat niet meer mogelijk. Qua jeugdopleiding hoort Ajax tot de wereldtop, maar helaas gaat iedereen uiteindelijk - meestal vroeg - weg."

"Clubs als Manchester City kopen een team bij elkaar, terwijl Ajax volgens een unieke filosofie wereldtoppers opleidt. Dat zie je ieder jaar weer. De enige club die het beste van twee werelden heeft is Barcelona. Die leiden hun spelers zelf op, maar raken ze vervolgens nooit kwijt omdat ze dan al zijn waar ze willen zijn."