Frijns pakt titel in Formule Renault Eurocup

Robin Frijns heeft de titel in de 2011 Eurocup Formula Renault 2.0 in de wacht gesleept. De 20-jarige Nederlander verzekerde zich gisteren met nog een raceweekend te gaan op Paul Ricard al van het kampioenschap.

Frijns werd in Frankrijk in de eerste twee races vierde, waardoor zijn grote concurrent Carlos Sainz junior, de zoon van rallylegende Carlos Sainz, de titel nog kon pakken. De Spanjaard ging in de derde race aan de leiding, maar Frijns wist hem te passeren en de zege te pakken, waardoor de Nederlander in het klassement niet meer te achterhalen is.

Het is voor Frijns zijn tweede titel op rij. Vorig jaar was hij de laatste die een titel greep in de Formula BMW Europe en dit jaar pakt hij bij zijn debuut in de Eurocup Formula Renault wederom de trofee. Dit deed hij wederom met Josef Kaufmann Racing dat ook in deze raceklasse zijn debuut maakte. Frijns was in totaal 34 concurrenten de baas.

"Ik had niet verwacht dat ik al in mijn eerste jaar kampioen zou worden. Het niveau in deze raceklasse is erg hoog, vooral onder de coureurs van het Red Bull Juniorteam. In het begin van het jaar had ik het dan ook best moeilijk, maar gaandeweg kregen we het voor elkaar," zei Frijns die 500.000 euro met de titel verdiende. Dit bedrag is te besteden in de World Series by Renault. "Ik weet nog niet precies wat het plan is voor volgend seizoen, maar nu ik kampioen ben, gaan er wel veel deuren open."