[Premier League] Uitslag Man. Utd - Chelsea

Manchester United leek in de eerste helft op een monsterscore aan te sturen tegen Chelsea. In de tweede helft zakte de ploeg van Ferguson echter wat terug, maar won toch met 3-1.

Manchester United maakte een uitstekende start. Vanuit een vrije trap bediende Ashley Young de jonge verdediger Chris Smalling. Met het hoofd wist de 21-jarige speler te scoren en de toon was gezet.

Een half uur later was het Nani die de voorsprong van The Red Devils vergrootte. Met een schot in de verre hoek zette de Portugees de 2-0 op het scorebord. Nog voor de rust was het sterspeler Wayne Rooney die voor de 3-0 zorgde en de wedstrijd leek zo goed als gespeeld.

Toch wist Chelsea na de rust nog wat terug te doen. De tweede helft was net begonnen en The Blues scoorde al de aansluitingstreffer. Nicolas Anelka wist vanaf de rechterzijde collega-spits Fernando Torres te bereiken. De Spaanse aanvaller tikte de bal fraai over zijn landgenoot David De Gea.

In de 57e minuut kon Wayne Rooney de genadeklap uitdelen aan de Londense titelrivaal, maar de Engelse international faalde vanaf elf meter. In de aanloop slipte Rooney enigszins weg, waardoor hij de bal niet goed raakte.

De scoringsdrift van Manchester United leek bekoeld, alhoewel beide teams een groot aantal kansen wist te creëren. In de tweede helft wist de ploeg van Alex Ferguson het vijandelijke doel echter niet meer te vinden. Desalniettemin kunnen The Red Devils tevreden terugkijken op een 3-1 zege op titelconcurrent Chelsea.