FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 18 september 2011

Boilesen enkele weken uitgeschakeld

Ajax kan in de komende weken geen beroep doen op Nicolai Boilesen. Hij liep vanmiddag in de wedstrijd tegen PSV (2-2 gelijkspel) een hamstringblessure op. In een sprintduel met Jermaine Lens raakte hij geblesseerd en greep de jonge Deen direct naar zijn hamstring.

Boilesen werd per brancard van het veld gedragen en nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de linksback een scheurtje in zijn hamstring heeft opgelopen. Dit houdt in dat trainer Frank de Boer ongeveer vier tot zes weken niet over Boilesen kan beschikken.

Met het drukke programma voor de boeg, waarin Ajax de komende weken in de competitie onder meer FC Twente, AZ en Feyenoord treft en daarnaast in de KNVB-beker en Champions League uitkomt, komt de blessure van Boilesen zeer ongelegen. Eerder raakte Ajax ook Miralem Sulejmani voor enkele weken kwijt met een soortgelijke blessure.

Ook Vurnon Anita verliet halverwege de tweede helft geblesseerd het veld. Hij kneusde zijn enkel en het is nog onduidelijk of hij komende week in actie zal komen in de bekerwedstrijd tegen VV Noordwijk. In de wedstrijd van komende zaterdag tegen FC Twente zal hij vermoedelijk wel inzetbaar zijn.

[Serie A] Cavani doet AC Milan de das om

AC Milan wacht nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen. Nadat de ploeg vorige week met 0-0 gelijkspeelde tegen Lazio Roma, werd vandaag met 3-1  verloren van Napoli. Man van de wedstrijd werd Edinson Cavani. De Uruguyaan was verantwoordelijk voor de gehele doelpuntenproductie van Napoli.

Milan begon sterk aan de wedstrijd en kwam via een schitterend doelpunt van Liverpool-huurling Alberto Aquilani op voorsprong. Vanaf de rand van het strafschopgebied kopte hij prachtig binnen. Toch konden de bezoekers niet lang van de voorsprong genieten. Twee minuten later scoorde Cavani namelijk de gelijkmaker. Na ruim een half uur spelen was het diezelfde Cavani die Napoli op voorsprong wist te zetten. Een geplaatst schot, die in de rechterhoek achter Milan-goalie Christian Abbiati belandde, betekende de 2-1.

Na rust liep Napoli naar 3-1 uit via opnieuw Cavani. Abbiati wist nog prima redding te brengen op een schot van Marek Hamsik, maar had geen antwoord op de rebound van El Matador. Bij Milan stonden Mark van Bommel en Clarence Seedorf in de basis, maar beide Nederlanders konden niet imponeren. Van Bommel werd na een uur gewisseld voor Urby Emanuelson, die evenmin indruk kon maken.

Door de winst gaat Napoli aan kop in de Serie A. De ploeg heeft, net als Juventus, Udinese en Cagliari, de maximale score van zes punten uit twee wedstrijden. Napoli heeft echter een iets beter doelsaldo. Milan heeft na twee duels slechts één punt en staat daardoor zeventiende.

Boss battles Deus Ex: HR werden uitbesteed

Deus Ex: Human Revolution werd erg goed ontvangen door gamers en de pers, maar toch waren velen niet te spreken over de boss battles in de game. Dat heeft wellicht iets te maken de ontwikkelaar. Eidos Montreal, de studio achter Human Revolution, was niet verantwoordelijk voor deze gevechten. Die werden namelijk uitbesteed.

G.R.I.P. Entertainment mocht dit deel van de game in elkaar knutselen en nu is er een filmpje verschenen waarin dr. Paul A. Kruszewski, baas en oprichter van G.R.I.P., het een en ander vertelt over de totstandkoming van de boss battles en de visie die de studio had toen ze gemaakt werden.

Siamese tweeling in Londen gescheiden

Een met de hoofden aan elkaar vergroeide tweeling uit Sudan is na een reeks operaties in een kinderziekenhuis in Londen met succes van elkaar gescheiden. Dat heeft Facing the World, een Britse liefdadigheidsstichting die mismaakte kinderen helpt, zondag bekendgemaakt.

De operaties in het Great Ormond Street Hospital begonnen in mei en werden op 15 augustus met de definitieve scheiding van de elf maanden oude Rital en Ritag Gabour voltooid. Volgens Facing the World kunnen de meisjes binnenkort met hun ouders naar huis.


Siamese tweeling in Londen gescheiden (Foto: Novum)

Crytek enthousiast over Wii U

Avni Yerli, de oprichter van Crytek, en Carl Jones, director of global business development bij de studio, hebben zich allebei uitgesproken over de Nintendo Wii U en de processing power van de nieuwe console. De heren zijn allebei behoorlijk te spreken over Nintendo's volgende spelcomputer.

Crytek is al een tijdje aan het werk met development kits van de Wii U en Yerli zegt dat het team in Nottingham erg blij is met de tests met de kits en dat ze er erg enthousiast over zijn. Crytek, een ontwikkelaar die erom bekendstaat grensverleggende technische en visuele prestaties neer te zetten, heeft verder nog niets gezegd over toekomstig gebruik van de Wii U, maar de uitspraken lijken erop te duiden dat de console heel wat in haar mars heeft.

[Primera División] Levante bedwingt Real Madrid

Real Madrid heeft zondag verrassend met 1-0 verloren bij Levante. Oud-PSV'er Arouna Koné haalde namens de ploeg uit Valencia na 67 minuten de trekker over. Real Madrid kwam al in de eerste helft met tien man te staan na rood voor Sami Khedira. In totaal gaf de scheidsrechter twaalf gele kaarten in het bij vlagen keiharde duel.

In de eerste helft had Real, zonder Cristiano Ronaldo en Mesut Özil, het veldoverwicht en een vijftal grote kansen al in een voorsprong uit moeten drukken. Na rust vielen de sterren in bij de Koninklijke, maar baten deed het niet.

Minister door stof om Holocaustvergelijking

De Oostenrijkse minister van Financiën heeft zondag excuses aangeboden omdat ze kritiek op banken en rijke mensen had vergeleken met de vervolging van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Maria Fekter maakte de vergelijking vrijdag in de wandelgangen van het beraad over de eurocrisis in het Poolse Wroclaw.

"In Europa nagelen we de banken en de rijken aan de schandpaal. Dit is al een keer gebeurd, vooral in het tijdperk tegen de Joden, maar ook tegen andere groepen" aldus Fekter. "Dat dreef ons naar twee oorlogen. We moeten er daarom alles aan doen om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt."

Zondag zei de minister dat "de misdaden van de nazi's en in het bijzonder de Holocaust nergens anders mee te vergelijken zijn". Ze verklaarde dat ze excuses aanbiedt aan iedereen die zich door de opmerkingen gekwetst voelt.

[DC] Rusland en Canada naar wereldgroep

Rusland heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de wereldgroep van de Davis Cup. In eigen land stonden de Russen na het dubbelspel met 2-1 achter tegen Brazilië, maar won uiteindelijk met 3-2. Ook Canada had vijf duels nodig om zich van Israël te ontdoen. Kroatië won in vier duels van Zuid-Afrika, Oostenrijk had het laatste duel niet nodig tegen België.

De vierde partij tussen Rusland en Brazilië werd een marathonwedstrijd. Mikhail Youzhny en Thomaz Bellucci hadden in de vijfde set 26 games nodig om een beslissing te forceren. Uiteindelijk viel het muntje in het voordeel van de Rus: 2-6, 6-3, 5-7, 6-4 en 14-12. Dmitry Tursunov klopte vervolgens Ricardo Mello met 6-1, 7-6 (5), 2-6 en 6-3.

Canada stond in Israël na zaterdag met 2-1 voor, maar Dudi Sela hield het thuisland in de race. Met een 6-3, 6-3 en 6-3 zege trok hij de stand in de ontmoeting gelijk. In het beslissende duel was Vasek Pospisil Amir Weintraub de baas: 6-2, 7-6 (3) en 6-4.

België verloor in eigen huis van Oostenrijk. Het Alpenland besliste de ontmoeting door het eerste enkelspel op zondag te winnen. Jürgen Melzer was met 6-4, 6-4 en 6-3 een maatje te groot voor Olivier Rochus. Kroatië had zondag ook aan een partij genoeg om Zuid-Afrika uit te schakelen. Marin Cilic won met 6-4, 6-2 en 6-4 van Rik de Voest.

Eerder al plaatsten Tsjechië, Japan en Italië zich voor de wereldgroep van volgend jaar. Ook Australië of Zwitserland komt daar nog bij. Het beslissende vijfde duel in Sydney tussen Lleyton Hewitt en Stanislas Wawrinka werd bij een 5-3 stand in de vijfde set in het voordeel van de Zwitsers afgebroken vanwege de duisternis. Maandag volgt daar de beslissing.

CD: Opeth - Heritage

Met het tiende studioalbum in een tijdspanne van ongeveer 16 jaar mag Opeth zich met recht een zeer productieve band noemen. Elk album van deze Zweedse grootheden werd door de vele liefhebbers van het progressieve (death) metal genre al gauw bestempeld tot klassieker. De tijd tussen Heritage en hun laatste album, Watershed betreft opvallend genoeg alweer drie jaar. Niet minder opvallend is de stijlverandering die op Heritage is ondergaan. Dat de meningen van de fans verdeeld zullen zijn lijkt hierdoor onontkoombaar.

Opeth

Activision is ook op Firstlook 2011 aanwezig

Activision heeft zich toch aangemeld voor Firstlook 2011. Nog iets minder dan twee weken (1 + 2 oktober) en dan gaat natuurlijk het event Firstlook 2011 weer van start. Er zullen een groot aantal bekende uitgevers en developers bij zijn waaronder nu dus ook Activision.

Ook de volgende uitgevers hebben sowieso toegezegd er te zullen zijn met de volgende games:

2K Games
The Darkness 2

Capcom
Asura's Wrath
Dead Rising 2: Off The Record
Dragon's Dogma
Resident Evil: Operation Raccoon City
Street Fighter X Tekken

Chief
Uncharted 3: Drake's Deception

Codemasters
F1 2011

Electronic Arts
Need for Speed: The Run
Battlefield 3
FIFA 12
Mass Effect 3

Microsoft/Xbox 360
Forza Motorsport 4

Namco Bandai
Soul Calibur V
Ridge Racer Unbounded
Inversion
Ace Combat Assault Horizon
Dark Souls

Nintendo
The Legend of Zelda: Skyward Sword
Kirby Wii
Xenoblade Chronicles
Nintendo 3DS
Starfox 64 3D
Resident Evil: Revelations
Mario Kart 7
Metal Gear Solid 3D
Super Mario 3D Land
Kid Icarus: Uprising

Rockstar
Max Payne 3

THQ
Saints Row The Third
UFC 3

Ubisoft
Assassins Creed Revelations
Just Dance 3
Kuifje en het Geheim van de Eenhoorn
Rayman Origins
Driver San Fransisco

Warner Bros Interactive Entertainment
Batman Arkham City

FOK!games houdt jullie natuurlijk op de hoogte van nieuwe onthullingen en gameplay.

Kruijswijk vervangt Gesink in WK-ploeg

Steven Kruijswijk is door bondscoach Leo van Vliet opgeroepen voor het WK wielrennen. De 24-jarige Raborenner vervangt zijn kopman Robert Gesink die vandaag tijdens een trainingsrit viel en daarbij zijn been brak. De wegrace tijdens het WK in Kopenhagen wordt op zondag 25 september verreden. Vorig jaar reed Kruijswijk het WK ook.

Kruijswijk is aan zijn tweede seizoen bij de profs bezig. De man uit Nuenen won dit seizoen een rit in de Ronde van Zwitserland. In het eindklassement van die etappekoers werd hij derde. In mei werd hij negende in de Giro d'Italia. In het jongerenklassement van de Italiaanse ronde eindigde hij op de tweede plaats.

Van Merksteijn wint Rally van Hellendoorn

Peter van Merksteijn jr. heeft de Rally van Hellendoorn op zijn naam geschreven. De Nederlander die normaal in het World Rally Championship uitkomt bleef zijn naaste concurrenten Bernhard Ten Brinke en Jeroen Swaanen ruim een minuut voor.

Van Merksteijn reed in Hellendoorn voor het eerst in een Citroën C4 World Rally Car, maar nam ondanks de onwennigheid meteen de leiding. Hij had in mede WRC-rijder Dennis Kuipers een geduchte concurrent voor de eindzege. Kuipers haakte echter in de voorlaatste proef af nadat de motor van zijn Ford Fiësta WRC het begaf.

Rumoer om Centraal Orgaan opvang Asielzoekers

Medewerkers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) zijn anoniem naar het NOS Journaal gestapt in de hoop hun bedrijfscultuur te veranderen. Dat meldde het Journaal zondag.

Bestuursvoorzitter Nurten Albayrak zou de sfeer verzieken, niet naar de mensen in het veld luisteren en zo geld verkwanselen. Volgens het Journaal worden de verhalen van de anonieme medewerkers ondersteund door stukken.

Het COA is 'teleurgesteld' over de reportage, aldus een zegsman. Vier weken is er contact geweest om alles in een context te plaatsen, maar dat is volgens hem niet gebeurd. Minister Gerd Leers voor Immigratie en Asiel wilde niet reageren omdat het de bedrijfsvoering betreft. Dat is de zaak van de Raad van Toezicht, aldus zijn woordvoerder.

Dekker pakt eerste zege na rentree

Thomas Dekker heeft zijn eerste zege na zijn terugkeer in het wielerpeloton gepakt. De Nederlander wist vandaag in Frankrijk samen met de Belg Johan Vansummeren de koppeltijdrit Duo Normand op zijn naam te schrijven.

Dekker fietste in juli na een dopingschorsing van twee jaar weer zijn eerste wedstrijden. Hij heeft onderdak gevonden bij de opleidingsploeg van Garmin. Vansummeren rijdt wel voor de hoofdmacht van het Amerikaanse team en is een vaste trainingsmaat van de Nederlander. Hierdoor vormden beiden een goed koppel dat de 54,3 kilometer lange tijdrit in Frankrijk in 1:06,48 minuten aflegde. De Fransen Anthony Roux en Jérémy Roy werden op 1,15 minuten tweede.

Itagaki in Saints Row: The Third

Volgens Gamespot is Tomonobu Itagaki een heus speelbaar personage in Saints Row: The Third. De over-the-top third-person actiegame gooit de meest stereotype personages op een hoop. Natuurlijk is de rocksterontwikkelaar met zijn leren jack en permanente zonnebril daar een uitstekende kandidaat voor.

Itagaki is bekend als de excentrieke ontwikkelaar van Ninja Gaiden, en werkt nu aan een andere THQ-titel Devil's Third met oud Team Ninja-medewerkers. Saints Row: The Third moet 15 november voor Xbox 360, PlayStation 3 en Windows verschijnen.

Piloten weigerden bevel bombarderen burgers

Twee Libische piloten die in februari met hun gevechtsvliegtuigen naar Malta uitweken, zijn zondag naar huis teruggekeerd. Een van hen vertelde de pers dat zij een bevel negeerden om burgers te bombarderen.

Volgens kolonel Ali al-Rabiti had het Gadhafibewind de twee piloten opdracht gegeven een betoging met raketten te bestoken in Benghazi. Dat was toen nog de hoofdstad van de rebellen, die inmiddels de oud-dictator in het grootste gedeelte van het Noord-Afrikaanse land van het pluche van de macht hebben verdreven. Volgens het bevel dat de twee piloten kregen, was het uitdrukkelijk de bedoeling om burgers te doden.

De twee piloten werden bij hun terugkomst als helden verwelkomd, met gejubel, omhelzingen en cadeaus. Een toestel van de Maltese luchtmacht had hen naar huis teruggebracht. De twee Libische Mirage-gevechtsvliegtuigen zijn op Malta achtergebleven.

Politiechef: Trekken wapens was terecht

De agenten die zaterdagavond hun dienstwapens trokken tijdens de ongeregeldheden bij het stadion van Feyenoord deden dat terecht. Dat zegt korpschef Frank Paauw van de Rotterdamse politie tegen de NOS. De agenten hielden met hun wapens de relschoppers die voor de deur van het Maasgebouw stonden op afstand.

"Er was informatie dat een gedeelte van de harde kern de confrontatie zou zoeken met de politie", licht de korpschef toe. Daarom werd meer politie ingezet. "We hebben hier te maken met een groep idioten die aan alles en iedereen lak hebben", vindt Paauw. Het trekken van de dienstwapens hoort er volgens hem op een bepaald moment bij om de situatie onder controle te krijgen.

Supporters van Feyenoord hielden zaterdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen De Graafschap een protestactie tegen het beleid van de club. Ze bestormden het Maasgebouw, dat aan De Kuip vastzit. Ze staken er vuurwerk en fakkels af. De voordeur van het gebouw sneuvelde.

De supportersvereniging van Feyenoord heeft de rellen zondag scherp veroordeeld. Ook burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA) en algemeen directeur van de club Eric Gudde reageerden met afschuw op de gebeurtenissen.


Politiechef Rotterdam: trekken wapens was terecht (Foto: Novum)

Ex IRA-lid Iers presidentskandidaat

De Noord-Ierse politicus Martin McGuinness heeft zondag zijn kandidatuur bekendgemaakt voor het presidentschap van Ierland. De aankondiging leidde onmiddellijk tot vragen over zijn schimmige verleden als commandant van het Ierse Republikeinse Leger (IRA).

McGuinness, plaatsvervangend leider van de Iers nationalistische partij Sinn Fein, zei zijn positie als hoogste katholieke politicus in het bestuur van Noord-Ierland te zullen opgegeven om zich in de Ierse Republiek kandidaat te stellen voor het presidentschap. Hij zei er alle vertrouwen in te hebben dat zijn stap geen gevolgen zal hebben voor de stabiliteit van de machtsdeling in Noord-Ierland.

De Ierse presidentsverkiezingen worden 27 oktober gehouden. Het presidentschap is voornamelijk een ceremoniële functie, die sinds 1997 wordt bekleed door Mary McAleese. Van het half dozijn kandidaten voor haar opvolging is McGuinness verreweg de bekendste.

McGuinness (61) zei zich in zijn campagne te willen beroepen op zijn staat van dienst als 'vredestichter, als iemand die de politieke situatie in het noorden heeft veranderd en als iemand die van Ierland houdt'.

Het is waar dat McGuinness in de vier jaar oude coalitieregering in Noord-Ierland een verzoenende rol heeft vervuld. Maar hij heeft nooit volledige opening van zaken gegeven over zijn verleden als commandant van het IRA, dat bijna 1800 doden en duizenden gewonden op zijn conto schreef. Soms ontkende hij botweg IRA-lid te zijn geweest, terwijl hij tegenover een Brits onderzoekstribunaal beweerde dat hij er begin jaren zeventig uit was gestapt.

McGuinness nam in 1972 wel deel aan geheime onderhandelingen tussen IRA-commandanten en de Britse regering. Het jaar daarop werd hij in Ierland aangehouden in een auto vol explosieven en munitie. In de beklaagdenbank riep hij trots te zijn op het IRA-lidmaatschap.

Volgens onafhankelijke historici maakte McGuinness van circa 1975 tot 2005 deel uit van het IRA-opperbevel. Het IRA kondigde in 2005 aan zichzelf op te heffen, maar verscheidene splintergroepen blijven doorgaan met geweld en beschouwen McGuinness als een verrader.

McGuinness ontweek zondag vragen over zijn IRA-verleden. Hij zei in 2003 al uitvoerig uitleg te hebben gegeven. Hij zei dat er in het noorden nog 'microscopische' groepen actief zijn 'die ons terug willen slepen naar het verleden'. "Maar ik ben iemand die in het hier en nu leeft, voor de toekomst, die een betere toekomst wil bouwen voor alle jongeren die op dit eiland wonen."

Inwoners van Noord-Ierland kunnen kiezen voor het Ierse of het Britse staatsburgerschap. Het overgrote deel van de katholieke minderheid voelt zich Iers.

Ook Sinn Fein-leider Gerry Adams heeft eerder dit jaar de Noord-Ierse politiek vaarwel gezegd en vertegenwoordigt nu een Iers grensdistrict in het Ierse parlement. De huidige Ierse president McAleese is eveneens afkomstig uit Noord-Ierland.


Ex-IRA-man McGuinness Iers presidentskandidaat (Foto: Novum)

[DTM] Uitslag race Oschersleben

Mattias Ekström heeft met overmacht de DTM-race op Oschersleben op zijn naam geschreven. De Zweed stuurde zijn Audi op een natte baan naar de overwinning voor merkgenoten Martin Tomczyk en Edoardo Mortara. Doordat Mercedes-rijder Bruno Spengler uitviel neemt Tomczyk meer afstand van de Canadees in het klassement.

Miguel Molina begon van poleposition, maar de Spanjaard had op het natte asfalt weinig plezier van die plaats, want hij ging in de eerste bocht van de race van de baan en toen hij weer op het asfalt kwam nam hij Timo Scheider mee in een spin. Molina lag een tijd derde, maar na wederom een uitstapje naast de baan kwam hij als achtste over de streep. Scheider wist zich op het natte asfalt weer naar voren te rijden, maar moest vanwege te hoge motortemperaturen uiteindelijk zijn auto langs de kant zetten.

Spengler leidde de wedstrijd in de beginronden, maar moest in de achtste ronde die positie overdragen aan de als vierde gestarte Ekström. De Zweed bleek vervolgens heer en meester op Oschersleben en Spengler leek achter hem genoegen te moeten nemen met een tweede plaats. De Canadees zag halverwege de race de voorzijde van zijn Mercedes gaan stuiteren, waardoor hij vroeger dan gepland naar binnen ging voor zijn tweede stop. Hij kwam als elfde weer terug op het asfalt en haalde door zijn problemen uiteindelijk de finishvlag niet.

Dit gaf de tweede plaats achter Ekström aan Tomczyk die als veertiende was gestart. De Duitser moest in de slotfase van de wedstrijd na een foutje voor de tweede maal afrekenen met Mortara en slaagde hier vlak voor de finish in. Achter dit trio eindigden Gary Paffett en Christian Vietoris als vierde en vijfde na vanaf de achterste rij te zijn vertrokken. Renger van der Zande viel na negen ronden uit.

De uitslag van de race kan hier worden gevonden. Het klassement kun je hier vinden.

Boom wint Ronde van Groot-Brittannië

Lars Boom is de winnaar geworden van de Ronde van Groot-Brittannië. Zijn leidende positie kwam leidende positie in het tweede deel van de achtste etappe, een criterium over 88,8 kilometer, niet meer in gevaar komen. De slotrit werd gewonnen door Mark Cavendish.

het is voor de tweede keer dat Boom een etappekoers wint. In 2009 was hij de sterkste in de Ronde van België. Deze week legde hij de basis voor zijn overwinning in de derde etappe, toen hij na de ritwinst de leiderstrui overnam van thuisrijder Mark Cavendish. Daarna won hij ook nog de zesde etappe en werd vandaag tweede in de tijdrit.

Boom verdubbelde deze week zijn aantal overwinningen dit seizoen van drie naar zes. Hij won eerder onder meer de proloog van de Ronde van Oman en de proloog in de Dauphiné.

Rutten: "PSV heeft twee punten verloren"

Trainer Fred Rutten baalde vandaag van het gelijke spel van PSV in de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-2). "We hebben twee punten verloren. Dan kan ik niet tevreden zijn."

Rutten: "We staan na twee minuten met 1-0 voor en durven dan niet meer te voetballen. Ik vond Ajax beter in de eerste helft. Maar in de tweede helft hadden wij vaker kunnen scoren. Dat wordt extra pijnlijk als je ziet dat Ajax nog gelijk maakt."

Rutten: PSV heeft 2 punten verloren
Rutten: PSV heeft 2 punten verloren (Foto: ANP)

Lion King-kaartje 400% duurder sinds 1994

Dit weekend draait de Lion King weer in de Amerikaanse bioscopen. De Disney-hit uit 1994 is opnieuw uitgebracht en haalt dit weekend 30 miljoen dollar op.

Hiermee is de Lion King de best bezochte film van dit weekend. De kaartjes zijn ook een stuk duurder dan in 1994. Kostte een ticket in 1994 nog 4,17 dollar, tegenwoordig betaal je tot 17,5e dollar. Een prijsstijging van bijna 400 procent. Daarvoor krijg je de film ditmaal overigens wel in 3D. De opgepimpte Lion King draait volgende maand in Nederland.

[Bundesliga] Bayern klopt Schalke en is koploper

Bayern München gaat weer aan de leiding in de Bundesliga. In Gelsenkirchen werd Schalke 04 eenvoudig opzij gezet: 0-2.

Bayern had midweeks een overtuigende zege geboekt bij Villarreal (0-2) in de Champions League, maar daarin verloor Der Rekordmeister wel topscorer Mario Gómez met een spierblessure. De spits in bloedvorm werd tegen Schalke vervangen door Nils Petersen. De topscorer van vorig seizoen in de 2. Bundesliga gaf direct zijn visitekaartje af bij trainer Jupp Heynckes. Petersen scoorde de 0-1.

Na twintig minuten was de jonge spits trefzeker na een goede combinatie met Franck Ribéry, die andermaal zijn ploeg bij de hand nam. Petersen wist vervolgens Schalke-doelman Ralf Fährmann in twee instanties te passeren. Kort daarvoor was Klaas-Jan Huntelaar gevaarlijk voor Schalke, maar de Oranje-international vond Manuel Neuer op zijn weg, die terugkeer in de Allianz Arena.

Neuer stond tot deze zomer onder contract bij Die Königsblauen, maar werd na een lange soap door Bayern losgeweekt bij Schalke, tot ongenoegen van beide schare fans overigens. Neuer wist bij zijn kortstondige rentree het doel schoon te houden. Huntelaar en Raúl wisten de keeper van de Duitse nationale ploeg zelden in de problemen. De oud-Ajacied was nog dichtbij een treffer.

Na ruim een half uur spelen schoot Huntelaar net voorlangs nadat Jerome Boateng de bal klaar legde voor de Nederlander. Neuer kon echter opgelucht ademhalen. Het bleek ook meteen het laatste gevaarlijke moment van Huntelaar, die in de tweede helft werd vervangen door Teemu Pukki. Bayern werd vrijwel geen moment in de problemen gebracht en liep ook nog verder uit.

Thomas Müller besliste de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief in het voordeel van Bayern, dat na zes wedstrijden vijftien punten heeft. De koppositie wordt daardoor weer overgenomen van Werder Bremen en Borussia Mönchengladbach, beiden dertien punten. Bayern lijkt daarmee ondanks de afwezigheid van Arjen Robben en inmiddels ook Gómez nu al goed op titelkoers.

Van der Wiel: "Mertens ging slim liggen"

Gregory van der Wiel had een lastige zondagmiddag tegen zijn directe tegenstander Dries Mertens. De Belg versierde een strafschop.

In een periode vlak na rust was het rommelig bij PSV - Ajax. Kansen waren er over en weer. Via een uitbraak over de linkerflank zocht Mertens Van der Wiel op. Op het moment dat de Belgische international zijn actie inzette, hapte Van der Wiel. Mertens botste tegen de rechtsback van Oranje op en verdiende op die manier een strafschop.

"Ik stapte in en hij ging slim liggen, zoals hij dat heel de wedstrijd eigenlijk al deed", zei een geïrriteerde Van der Wiel na afloop tegenover de aanwezige media. "Hij komt op me af en loopt tegen me op. Wat moet ik dan? Opzij stappen? Nee, zo werkt het niet."

Gezien het spelbeeld mag Ajax blij zijn met een punt. PSV had namelijk de betere kansen. "We blijven nu in ieder geval drie punten voor op PSV. Daar moeten we het mee doen denk ik", besloot Van der Wiel.

Schröder verspeelt EK titel op laatste hindernis

Gerco Schröder heeft op de Europese kampioenschappen voor springruiters op de laatste hindernis de titel uit handen gegeven. De ruiter had met Eurocommerce New Orleans dit toernooi nog geen fout gemaakt, maar ging in de laatste manche tweemaal in de fout.

De tweede springfout gebeurde op de laatste hindernis en kostte Schröder de titel, hij viel terug naar de vierde plaats. De Zweed Rolf-Göran Bengtsson veroverde met Ninja la Silla de titel. De Duitser Carsten-Otto Nagel eindigde met Corradina als tweede. Derde werd de Brit Nick Skelton op Carlo.

Jeroen Dubbeldam (BMC Van Grunsven Simon) schoof op de slotdag in de eindrangschikking op naar de zesde plaats.

Aardbeving in Nepal en India

Bij een aardbeving in Nepal en het noordoosten van India zijn zondag minstens twaalf mensen om het leven gekomen en tientallen gewond geraakt.

De beving had een kracht van 6,9 en werd in het hele noordoosten van India gevoeld, ook in de hoofdstad New Delhi. De beving werd gevolgd door minstens twee naschokken van 6,1 en 5,3, zei een woordvoerder van de seismologische dienst.

In de Indiase deelstaat Sikkim vielen minstens vijf doden en in de deelstaten West Bengal en Bihar elk minstens één, zei de politie. De regering van Nepal meldde zeker vijf doden.

Over de omvang van de schade in het dunbevolkte gebied is nog weinig bekend, omdat de verbindingen met veel afgelegen gebieden zijn verbroken. In de hoofdstad van Sikkim, het vijftigduizend inwoners tellende Gangtok, waren volgens televisiestations verscheidene gebouwen ingestort.

In de steden Darjeeling en Kalimpong in de deelstaat West Bengal viel de stroom uit en heerste volgens deelstaatpremier Mamata Banerjee 'totale duisternis'. Federaal premier Manmohan Singh heeft aangeboden militairen te sturen om te helpen en riep de nationale rampendienst bijeen voor spoedberaad. De luchtmacht stelde vijf vliegtuigen beschikbaar voor de hulpverlening.

Ook in de aangrenzende landen Nepal en Bangladesh was de beving te voelen en vluchtten mensen in paniek uit woonhuizen, kantoren en winkelcentra. Parlementsleden in de Nepalese hoofdstad Kathmandu werden verrast tijdens een debat en snelden naar buiten, naar de parkeerplaats. Na een kwartier gingen ze weer naar binnen en werd de vergadering voortgezet.

Gesink breekt bovenbeen

Voor Robert Gesink zit het seizoen erop. De renner van Rabobank heeft tijdens een valpartij op de training zijn rechter-bovenbeen gebroken. Gesink is overgebracht naar het ziekenhuis in Doetinchem en wordt daar verder onderzocht.

Gesink maakte deel uit van de Nederlandse WK-ploeg voor het WK-wielrennen in Kopenhagen, maar dat kan hij nu op zijn buik schrijven. Ook wilde hij in oktober goed presteren in de Italiaanse klassiekers van Emilië en Lombardije.

'Veel doden tijdens protestmars Jemen'

Zeker 15 betogers zijn zondag in de Jemenitische hoofdstad Sanaa doodgeschoten tijdens een grote demonstratie tegen president Ali Abdullah Saleh. Dat meldden getuigen.

De betoging was een van de grootste van de afgelopen maanden. Veiligheidstroepen gebruikten traangas tegen de demonstranten en openden het vuur.

In Jemen wordt inmiddels 8 maanden gedemonstreerd tegen Saleh. De president is al 33 jaar aan de macht en frustreert alle pogingen om tot een machtsoverdracht te komen.

'Veel doden tijdens protestmars Jemen'
'Veel doden tijdens protestmars Jemen' (Foto: ANP)

Geschrokken Derijck: "Hij bewoog niet meer"

Timothy Derijck speelde met de schrik in zijn lijf de negentig minuten vol van de topper tussen PSV en Ajax (2-2). De Belgische verdediger kwam met zijn knie hard in aanraking met het hoofd van Przemyslaw Tyton, die hoofdletsel opliep en dertien minuten lang op het veld werd behandeld. Derijck keek na afloop tegenover De Telegraaf terug op het incident.

"Eriksen speelde de bal achter de laatste linie en ik probeerde Sigthorsson af te stoppen. De bal kwam iets te ver, ik wilde 'm weg trappen en Tyton sprong precies op dat moment. Hij kwam met zijn voorhoofd op mijn knie. Ik heb zelf nog steeds pijn van die klap."

Aan de paniekerige gebaren naar de kant van scheidsrechter Björn Kuipers en de spelers was meteen te zien dat het ernstig was. "Hij had z'n ogen dicht en bewoog niet meer", aldus Derijck. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat Tyton een zware hersenschudding heeft opgelopen. Van breuken lijkt geen sprake.

[Premier League] Uitslag Man. Utd - Chelsea

Manchester United leek in de eerste helft op een monsterscore aan te sturen tegen Chelsea. In de tweede helft zakte de ploeg van Ferguson echter wat terug, maar won toch met 3-1.

Manchester United maakte een uitstekende start. Vanuit een vrije trap bediende Ashley Young de jonge verdediger Chris Smalling. Met het hoofd wist de 21-jarige speler te scoren en de toon was gezet.

Een half uur later was het Nani die de voorsprong van The Red Devils vergrootte. Met een schot in de verre hoek zette de Portugees de 2-0 op het scorebord. Nog voor de rust was het sterspeler Wayne Rooney die voor de 3-0 zorgde en de wedstrijd leek zo goed als gespeeld.

Toch wist Chelsea na de rust nog wat terug te doen. De tweede helft was net begonnen en The Blues scoorde al de aansluitingstreffer. Nicolas Anelka wist vanaf de rechterzijde collega-spits Fernando Torres te bereiken. De Spaanse aanvaller tikte de bal fraai over zijn landgenoot David De Gea.

In de 57e minuut kon Wayne Rooney de genadeklap uitdelen aan de Londense titelrivaal, maar de Engelse international faalde vanaf elf meter. In de aanloop slipte Rooney enigszins weg, waardoor hij de bal niet goed raakte.

De scoringsdrift van Manchester United leek bekoeld, alhoewel beide teams een groot aantal kansen wist te creëren. In de tweede helft wist de ploeg van Alex Ferguson het vijandelijke doel echter niet meer te vinden. Desalniettemin kunnen The Red Devils tevreden terugkijken op een 3-1 zege op titelconcurrent Chelsea.

Uitslagen Eredivisie speelronde 6

Afgelopen weekend stond de zesde speelronde in de Nederlandse Eredivisie op het programma. Ajax en PSV speelde met 2-2 gelijk en FC Twente is de nieuwe koploper dankzij een 5-2 overwinning op ADO Den Haag. AZ steeg een plek en is nu de nummer twee van de Eredivisie. Een verslag van PSV - Ajax kun je hier lezen.

FC Twente is door een 5-2 zege op ADO Den Haag de nieuwe koploper. Met vijftien punten uit zes duels staan de Tukkers gelijk met AZ maar de Alkmaarders scoorden twee treffers minder. Lex Immers opende de score voor ADO en John Verhoek scoorde de 3-2. Voor Twente scoorden Marc Janko, Douglas, Luuk de Jong, Emir Bajrami en nogmaals De Jong.

AZ maakte vanmiddag een einde aan de verrassende zegereeks van RKC Waalwijk. De Alkmaarders wonnen met 2-1.

In het wat matte duel opende AZ-middenvelder Rasmus Elm uit een strafschop de score. In de blessuretijd van de eerste helft tekende Geoffrey Castillion voor de gelijkmaker. Na een fout van Guy Ramos maakte invaller Charlison Benschop het beslissende doelpunt.

Feyenoord won zaterdagavond in De Kuip met ruime cijfers van De Graafschap (4-0). Ruben Schaken, John Guidetti (strafschop), Kelvin Leerdam en Guyon Fernandez (strafschop) kwamen na de rust tot scoren. Overigens eindigde De Graafschap de weddstrijd met tien man nadat verdediger Ted van de Pavert in de 58e minuut met rood van het veld werd gestuurd.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
N.E.C. Nijmegen NAC Breda 1-2
FC Groningen Excelsior 2-0
Vitesse Roda JC 5-0
VVV-Venlo sc Heerenveen 0-3
Feyenoord De Graafschap 4-0
PSV Ajax 2-2
FC Twente ADO Den Haag 5-2
RKC Waalwijk AZ 1-2
FC Utrecht Heracles Almelo 2-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Twente 6 5 0 1 15 18-6
2 AZ 6 5 0 1 15 16-4
3 Ajax 6 4 2 0 14 20-9
4 Feyenoord 6 4 2 0 14 15-4
5 PSV 6 3 2 1 11 16-9
6 Vitesse 6 3 1 2 10 12-9
7 RKC Waalwijk 6 3 1 2 10 8-6
8 FC Utrecht 6 2 3 1 9 11-9
9 sc Heerenveen 6 2 2 2 8 12-14
10 FC Groningen 6 2 1 3 7 9-12
11 N.E.C. Nijmegen 6 2 1 3 7 7-10
12 Heracles Almelo 6 1 3 2 6 10-11
13 Roda JC 6 2 0 4 6 5-15
14 De Graafschap 6 1 2 3 5 5-14
15 NAC Breda 6 1 1 4 4 7-11
16 ADO Den Haag 6 1 1 4 4 7-13
17 VVV-Venlo 6 0 3 3 3 6-16
18 Excelsior 6 0 1 5 1 4-16

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Sigourney Weaver in Avatar 2

Sigourney Weaver gaat in de opvolger van Avatar spelen. Hoewel het in die film lijkt alsof haar personage Grace Austine om het leven komt, vertelt de actrice aan de Amerikaanse filmsite Coming Soon dat ze te zien is in Avatar 2.

"Maak je geen zorgen, ik kom terug", bevestigt de 61-jarige actrice. "Volgens regisseur James Cameron gaat er nooit iemand dood in science fiction." Ook vertelt Weaver dat ze met Cameron heeft gesproken over de verhaallijnen voor de komende twee Avatar-films. "Het wordt echt geweldig. We moeten ze alleen nog maken."

De actrice laat weten dat de opnames van Avatar 2 volgend jaar starten. Weaver is binnenkort te zien in de film Abduction. In deze thriller speelt ze samen met Twilight-acteur Taylor Lautner. Eerder speelde in onder meer Vantage Point en The Village.

Inbrekers huis Wesley en Yolanthe gepakt

De inbrekers die vorig jaar het vakantiehuis van Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe op Ibiza leegroofden zijn opgepakt. Het gaat om vier Roemenen tussen de 24 en 45 jaar oud. Ze maakten volgens de krant Diario de Mallorca in het vakantiehuis van de voetballer voor zestigduizend euro aan juwelen en vijftienduizend euro aan contant geld buit. Ook Patrick Kluivert en zijn vrouw logeerden in het huis.

De bende heeft volgens Spaanse media een hele reeks inbraken op zijn geweten. Het zou gaan om minstens 23 inbraken, waarbij ze honderdduizenden euro's buitmaakten. Ze sloegen hun slag vooral bij vakantiehuizen van miljonairs op het geboorte-eiland van Yolanthe Sneijder-Cabau. Een ander slachtoffer van de bende was de topman van modehuis Christian Dior, Sidney Toledano.

De bende was vorig jaar na de berovingen naar Roemenië vertrokken. Onlangs kwamen ze terug naar Ibiza. Daar werden ze door de Spaanse politie in de kraag gegrepen. Een deel van de buit, tussen de 30 duizend en 35 duizend euro, is teruggevonden.

Uitslag FC Utrecht - Heracles Almelo

FC Utrecht heeft in de Eredivisie de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo met 2-2 gelijkgespeeld. Door deze uitslag blijven de Utrechters op de achtste plaats staan, terwijl Heracles na dit weekend de twaalfde plaats bezet. Hieronder lees je de karakteristieken van deze wedstrijd.

FC Utrecht

2 - 2

Heracles Almelo

 19' Gerndt
 54' Asare
   31' Quansah
 37' Plet
 
 Gele kaart: Oar (FC Utrecht)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 19.000
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Van Dijk
Bovenberg
Nilsson
Heerings
Zullo (Bulthuis/46)
Mårtensson (Kali/67)
Asare
Sneijder
Mulenga
Gerndt
Oar (Boldewijn/76)
  Pasveer
Breukers
Rienstra
Van der Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Duarte
Armenteros
Plet (Douglas/80)
Everton (Vejinovic/71)

Republikeinen verwerpen 'Buffettbelasting'

De Republikeinen hebben het voorstel voor een belastingverhoging voor miljonairs van de Amerikaanse president Barack Obama verworpen. Zij omschrijven het voorstel als 'klassenoorlog', dat in het Congres op grote weerstand kan rekenen.

Het Witte Huis stelde zondag voor extra belasting in te voeren voor mensen die meer dan een miljoen dollar per jaar verdienen. De 'Buffettbelasting', naar de Amerikaanse miljardair Warren Buffett die heeft gezegd dat hij graag extra belasting wil betalen, moet helpen het begrotingstekort aan te pakken. Het voorstel zal maandag samen met andere ideeën officieel worden bekendgemaakt door Obama.

Volgens de Republikeinen is het echter een slecht voorstel dat weinig zal bijdragen aan het verlagen van het tekort en de banengroei zal schaden. "Het zorgt voor verdere instabiliteit in ons systeem, meer onzekerheid en het bestraft het scheppen van banen en de mensen die banen creëren. Klassenoorlog kan misschien politiek goed zijn, maar is schadelijk voor de economie", aldus de Republikeinse toppoliticus Paul Ryan.

Republikeinen verwerpen'Buffettbelasting'
Republikeinen verwerpen'Buffettbelasting' (Foto: ANP)

Rutte belt met Netanyahu

Tot op het hoogste niveau probeert Nederland Israël en de Palestijnse Autoriteit aan de onderhandelingstafel te krijgen. Zondag belde premier Mark Rutte daarover met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) wil de Palestijnse president Mahmoud Abbas, zeer tegen de zin van Israël, het lidmaatschap van de VN aanvragen.

Eerder dit weekeinde sprak minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) al met Abbas.

Rutte belt met Netanyahu
Rutte belt met Netanyahu (Foto: ANP)

[Premier League] 'Rood' Liverpool verliest van Spurs

Tottenham Hotspur heeft vanmiddag aan het zelfvertrouwen kunnen werken. De ploeg van trainer Harry Redknapp won namelijk met 4-0 van Liverpool, dat geen beroep deed op Dirk Kuijt. Bij The Spurs begon Rafael van der Vaart, die terugkeerde van een blessure, op de bank.

Tottenham Hotspur stond binnen tien minuten al op voorsprong door een treffer van Luka Modric. Twintig minuten later leek de wedstrijd gespeeld te zijn, nadat Charlie Adam na twee keer geel vroegtijdig kon gaan douchen. Na de pauze verscheen Van der Vaart binnen te lijnen, waarna The Spurs helemaal los gingen.

Tussen de 66e en de 68e minuut scoorden achtereenvolgens Jeremain Defoe en Emmanuel Adebayor. Hiermee leek de wedstrijd beslist te zijn. Dit werd nog maar eens bekrachtigd door de tweede rode kaart voor Liverpool. Martin Skrtel verzamelde, net als zijn ploeggenoot Adam, twee gele prenten en mocht vertrekken.

In de staart van de wedstrijd maakte Adebayor zijn tweede treffer van de middag. Liverpool blijft door de nederlaag op de achtste plaats staan, waar Tottenham Hotspur naar de elfde plaats steeg. Toch kan dit nog wijzigen, omdat er op dit moment nog drie wedstrijden worden gespeeld.

Fraudeverlies UBS gestegen

De Zwitserse bank UBS heeft het verlies door de fraudezaak opwaarts bijgesteld tot 2,3 miljard dollar (1,7 miljard euro) van een eerder gemelde 2 miljard dollar. Dat maakte UBS zondag bekend.

Volgens de bank is het verlies veroorzaakt door ongeautoriseerde speculatieve handelspraktijken met futures in de S&P 500, de DAX-index en de EuroStoxx over de afgelopen 3 maanden. De posities van klanten van de bank werden niet geraakt door de fraude, aldus UBS.

De frauderende handelaar van UBS, de 31-jarige Kweku Adoboli, werd donderdag gearresteerd. Hij is vrijdag voorgeleid en wordt beschuldigd van fraude en valse boekhoudpraktijken.

50PlusBeurs drukker bezocht dan ooit

De negentiende editie van de 50PlusBeurs heeft meer dan honderdduizend bezoekers getrokken. Bijna 105.000 50-plussers, zevenduizend meer dan vorig jaar, wisten vanaf dinsdag de Jaarbeurs in Utrecht te vinden. De beurs duurde een dag langer dan voorgaande jaren. Zondag was de slotdag van het ouderenfestijn.

Het recordaantal bezoekers is volgens de organisatie mede te danken aan de extra beursdag. Ook zorgde de extra dag voor ontlasting van de traditioneel drukke woensdag en donderdag. De meer dan zeshonderd exposanten zouden goede zaken gedaan hebben.

De financiële crisis lijkt de beurs daarmee nauwelijks parten te spelen. Ouderen zouden nog steeds veel te besteden hebben, groeien in aantal en vermogen, en zijn bereid te consumeren. "De pensioenen die onder druk staan, betreffen toch vooral die van de jongere generaties", licht directeur Alexander van de Kerkhof verder toe.

De bezoekers konden de afgelopen dagen in zes hallen op vijftigduizend vierkante meter terecht bij standhouders die producten aan de man brachten als auto's, elektrische fietsen, luxe woninginrichting en reizen. Voor het eerst traden gedurende de beursdagen artiesten op als Hans Klok, Carel Kraayenhof en Glennis Grace. Andere primeurs waren speciale beursgedeelten met aandacht voor huisdieren en financiële zaken, waaronder private banking.

De organisatie claimt dat het evenement het grootste in zijn soort ter wereld is.

Uitslagen Topklasse zondagamateurs

Vanmiddag werd de zesde speelronde in de Topklasse bij de zondagamateurs afgewerkt. Alle ogen waren vooral gericht op de derby van Groesbeek. Achilles '29 ontving aartsrivaal De Treffers en won het duel tussen de titelkandidaten met 3-1. Achilles '29 is nu ook alleen koploper, omdat HSC '21 op eigen veld van FC Lienden verloor. De Treffers blijft teleurstellen en zal aan de bak moeten om de ambities nog waar te maken.

Onderin blijven Quick '20, HBS en VVSB het lastig houden. HBS verloor de derby bij Haaglandia, VVSB ging op eigen veld onderuit tegen JVC Cuijk en Quick '20 verloor gisteren al bij het hoog geklasseerde Hollandia.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
Achilles '29 De Treffers 3-1
Argon EVV 1-2
Haaglandia / Sir Winston HBS 3-2
Hollandia Quick '20 2-0
HSC '21 FC Lienden 0-2
UNA FC Hilversum 1-2
VVSB JVC Cuijk 0-2
WKE AFC 0-4

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Achilles '29 6 5 1 0 16 14-4
2 Hollandia 6 4 2 0 14 11-4
3 HSC '21 6 4 1 1 13 18-6
4 Haaglandia / W. 6 4 0 2 12 17-11
5 JVC Cuijk 6 3 3 0 12 11-7
6 FC Lienden 5 3 0 2 9 6-5
7 WKE 6 3 0 3 9 6-10
8 AFC 5 2 1 2 7 11-7
9 De Treffers 6 2 1 3 7 9-10
10 EVV 6 2 1 3 7 9-11
11 FC Hilversum 6 2 1 3 7 6-15
12 UNA 6 1 2 3 5 8-11
13 Argon 6 1 2 3 5 4-13
14 HBS 6 1 0 5 3 13-17
15 VVSB 6 0 3 3 3 3-8
16 Quick '20 6 1 0 5 3 6-13

Vertrouwen Rutte I naar dieptepunt

Het vertrouwen in het kabinet-Rutte I ligt op het laagste niveau sinds het aantreden van het VVD-CDA-kabinet in oktober 2010. Dit blijkt uit onderzoek van het EénVandaag Opiniepanel. Steeg de waardering van het kabinet eerst nog richting de 50 procent, nu staat het vertrouwen in Rutte I op slechts 36 procent.

De aanpak van de eurocrisis, de financiële steun aan de Grieken en de miljardenbezuinigingen om Nederland sterker uit de crisis te laten komen slaan het vertrouwen van de bevolking onder de gedoogregering weg.

Toch blijkt VVD-premier Mark Rutte de populairste minister te zijn. Hij haalde de CDA-minister van Financiën Jan Kees de Jager in die net een half procent minder populair is dan de minister-president. Minister van Defensie Hans Hillen (CDA) geniet het minste vertrouwen van alle bewindslieden.


Vertrouwen kabinet-Rutte I naar dieptepunt (Bron: EénVandaag)

Kortgerokte vrouwen protesteren

Vrouwen en kinderen gekleed in minirok en strakke legging hebben zondag geprotesteerd in de Indonesische hoofdstad Jakarta. Dat meldde de krant The Jakarta Post.

De vrouwen waren boos omdat de gouverneur van de stad heeft gezegd dat seksueel geweld wordt uitgelokt door de manier waarop vrouwen zich kleden.

"We voelen ons bedreigd door de woorden van functionarissen over minirokken. Ze zouden reacties moeten geven die bescherming bieden aan de slachtoffers van verkrachting", aldus een woordvoerster van een vrouwengroep.

Seinfeld-actrice Frances Bay overleden

Frances Bay is donderdag op 92-jarige leeftijd overleden in Los Angeles. De Canadese actrice was onder meer te zien in de comedyserie Seinfeld. Ze is overleden aan een longontsteking.

Bay begon met acteren in de jaren dertig, maar trouwde tijdens de Tweede Wereldoorlog en werd huisvrouw. In de jaren zeventig pakte ze de draad weer op en speelde ze de oma van Fonzie in de serie Happy Days. Ook was ze te zien in The Dukes of Hazzard en Who's the Boss?

Ook de afgelopen jaren was ze nog actief als actrice. Ze speelde onder meer in televisieseries als Grey's Anatomy, My Wife and Kids en Hannah Montana.

Spermabank weigert roodharigen

Wie rood haar heeft en graag zijn kwakje kwijt wil, kan daarvoor niet meer naar een Deense spermabank. Deze weigert namelijk roodharige spermadonoren. Volgens hen zit niemand op een ginger kid te wachten.

Cryos, de Deense spermabank, is de grootste ter wereld. Ze hebben maar liefst 70 liter zaad op voorraad en een wachtlijst van 600 man. Directeur Ole Schou kan nu eisen gaan stellen, en heeft besloten roodharige fapschwanzen te weren.

Hoewel roodharige vrouwen vaak bloedmooi zijn, zitten de Denen niet op roodharige kinderen te wachten. Klanten van Cryos zijn over het algemeen succesvolle vrouwen tussen de 30 en 40, en die stellen hoge eisen aan de zaadjes. Het enige land dat nog wel veel liefdeskwakjes van vuurtorens wil, is Ierland.


'We must stop them!'

[DC] Djokovic geeft op

Novak Djokovic heeft zijn derde nederlaag geleden in 2011. De Servische nummer één van de wereld gaf in de Davis Cup op tegen Juan Martin del Potro. De Argentijn stond op dat moment al met 7-6 (5) en 3-0 voor. Door de opgave is Argentinië finalist. Het Zuid-Amerikaanse land stond na gisteren al met 2-1 voor.

Djokovic had vrijdag nog verstek laten gaan bij de eerste enkelspelen vanwege rugklachten. Nadat Servië die beide wedstrijden op de eerste dag van de halve finale had verloren, won het thuisland zaterdag wel het dubbelspel. Djokovic verving vervolgens Viktor Troicki in een poging de titelverdediger in de race te houden.

De finale speelt Argentinië van 2 tot en met 4 december in en tegen Spanje. Dat klopte Frankrijk in de halve finale.

[MotoGP] Uitslag race Aragon

Casey Stoner heeft in Spanje de MotoGP van Aragon gewonnen. De Australiër bleef teamgenoot Dani Pedrosa ruim acht tellen voor. Jorge Lorenzo ging als derde mee naar het podium. Klassementsleider Stoner heeft na zijn zege een voorsprong van 44 punten op Lorenzo (284 om 240). Andrea Dovizioso is met 185 punten de nummer drie.

Stoner werd na de start meteen ingehaald door Pedrosa en Ben Spies, maar nog voordat de eerste ronde voorbij was had de Australiër zijn eerste plaats definitief veiliggesteld. Pedrosa werd eenzaam tweede, voor Lorenzo. Spies moest na zijn goede start uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde stek, nog achter Marco Simoncelli. De uit de pits gestarte Valentino Rossi werd uiteindelijk als tiende afgevlagd.


Casey Stoner wint MotoGP van Aragon (Foto: Novum)

Zware inslag satelliet op aarde verwacht

We doen er verstandig aan vrijdag allemaal een schuilkelder op te zoeken. Op die dag zal naar verwachting een zes ton zware satelliet op aarde neerstorten.

NASA houdt de kunstmaan scherp in de gaten. Zij hebben voorspeld dat deze op 23 september ergens op aarde zal inslaan. Gelukkig zal deze voor de inslag in 26 delen uiteenvallen.

De kans dat iemand op aarde zal worden geraakt door een onderdeel is slechts een op 3200. Dit baseren de wetenschappers op het feit dat niemand ooit een satelliet op zijn kop heeft gekregen.

Het zwaarste stuk dat ter aarde zal storten is maar liefst 159 kilo. Zelfs met een helm op zal men dit niet overleven. NASA hoopt komende week met meer details naar buiten te komen.

Uitslagen Eredivisie (18/09/2011)

Om 14.30 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen en karakteristieken van deze duels.

RKC Waalwijk

1 - 2

AZ

 45+1' Castillion
   10' Elm (pen) 
 65' Benschop 
 
 Gele kaart: Ramos, Castillion, (RKC Waalwijk), Elm, Marcellis, Wernbloem, Esteban, (AZ)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 5.500
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Bandjar
Drost
Ramos (v.Hout/78)
v.Peppen
Sno
Auassar
Braber
Meijers (Alakmak/80)
Castillion
Ten Voorde
  Esteban
Marcellis
Moisander
Viergever
S.Poulsen
Wernbloom
Maher
Elm
Beerens (Gudmundsson/67)
Altidore (Benschop/58)
Holman

FC Twente

5 - 2

ADO Den Haag

 16' Janko
 56' Douglas
 72' De Jong
 77' Bajrami
 90+1' De Jong
   14' Immers (pen) 
 77' J.Verhoek 
 
 Gele kaart: Fer, Brama, (FC Twente), Immers, (ADO Den Haag)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.000
Arbiter: Gumienny (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Michailov
Cornelisse
Wisgerhof
Douglas
Buysse
Fer (Landzaat/78)
De Jong
Brama
Rosales
Janko (Janssen/62)
John (Bajrami/75)
  Coutinho
Ammi
Leeuwin
Horváth
Luk ík
Immers
Radosavljevic (Chery/66)
Toornstra
W.Verhoek
J.Verhoek
Vicento (Höcher/29)

Liechtenstein handhaaft verbod op abortus

De bevolking van Liechtenstein heeft in een referendum een voorstel voor de legalisering van abortus verworpen. Eerder dreigde de kroonprins van het dwergstaatje zijn veto uit te spreken als het voorstel zou worden aangenomen.

Ruim de helft van de bevolking, 52,3 procent, stemde tegen het plan om abortus in de eerste twaalf weken van de zwangerschap toe te staan of in het geval het kind ernstig gehandicapt is.

Prins Alois zei vorige maand dat hij zijn vetorecht zou gebruiken om de legalisering tegen te houden. Hij zei te vrezen dat legalisering zou leiden tot abortus van ernstig gehandicapte kinderen in een late fase van de zwangerschap. Voorstanders van de wetswijziging beschuldigden de prins ervan het democratische proces te verstoren en mensen te ontmoedigen hun stem uit te brengen.

Boom vergroot voorsprong in Tour of Brittain

Lars Boom heeft zijn leidende positie in de Tour of Brittain verder vergroot. De Nederlander eindigde vandaag als tweede in de 8,8 kilometer lange tijdrit door Londen.

Boom moest alleen de Brit Alex Dowsett voor zich dulden. Lieuwe Westra eindigde in de tijdrit als derde. De Brit Steve Cummings werd vierde en steeg in het klassement naar de tweede plaats. Hij heeft 36 seconden achterstand op Boom.

Later op zondag volgt het afsluitende criterium.

Schoorel wint in kwalificatie Boekarest

Thomas Schoorel heeft de finale van de kwalificaties van het ATP-toernooi in Boekarest bereikt. De Amsterdamse tennisser was met 6-3 en 6-1 te sterk voor Luca George Tatomir uit Roemenië. Morgen is de Italiaan Gianluca Naso zijn tegenstander in de laatste kwalificatieronde. Schoorel is als eerste geplaatst.

Schoorel bereikte dit jaar al de hoofdtoernooien op Roland Garros, in Marseille en in Doha via de kwalificaties. In Rotterdam was hij met een wildcard in het hoofdschema toegelaten.

Morgen komt ook Igor Sijsling in actie in de finale van de kwalificaties in Metz. De Amsterdammer (2) neemt het dan op tegen Michael Ryderstedt (5) uit Zweden. Sijsling speelde dit jaar ATP-toernooien in Johannesburg en op Wimbledon.

Fisher vervangt Seyfried in Now You See Me

Isla Fisher is in onderhandeling voor een hoofdrol in het illusionistendrama Now You See Me. Ze gaat voor dezelfde rol op als Amanda Seyfried, die nu buiten beeld lijkt. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. De film heeft verder een cast bestaande uit Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Melanie Laurent en Morgan Freeman.

In Now You See Me speelt Ruffalo een FBI-agent die achter The Four Horseman aanzit. Deze vier supergetalenteerde illusionisten voeren grootse goocheltrucs op om banken te beroven, om dan de buit aan het publiek uit te delen. Fisher wordt overwogen voor de rol van een technicus die allerlei apparaten en stellages bouwt voor de acts.

De 35-jarige Fisher was onlangs te horen als Johnny Depps vriendinnetje Beans in de animatiefilm Rango en is momenteel bezig met de opnames van de boekverfilming van The Great Gatsby, met Baz Luhrman als regisseur en Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Die film verschijnt eind volgend jaar. De première van Now You See Me staat gepland voor 2014.


Fisher vervangt Seyfried in Now You See Me (Foto: Novum)

Edgar Reitz plant vierde Heimat voor bioscoop

De Duitse regisseur Edgar Reitz wil een nieuw deel maken in de Heimat-reeks. Het vierde deel, met de titel Die Andere Heimat, wordt een kleurenfilm en moet in de bioscoop uitkomen. Dat zegt de 78-jarige filmmaker vrijdag in een gesprek met de Duitse krant Allgemeine Zeitung.

Reitz zoekt nog wel naar fondsen om het project rond te krijgen. Hij moet nog tien procent van het budget, ongeveer achthonderdduizend euro, binnenhalen. Als alles volgens plan loopt, kunnen de opnames in april beginnen. Mocht hij de laatste fondsen echter niet binnenhalen, wordt het project waarschijnlijk afgeblazen.

Het verhaal van Die Andere Heimat is gesitueerd halverwege de negentiende eeuw en moet een prequel worden voor de tussen 1981 en 2006 uitgebrachte trilogie. Deze televisieminiseries van in totaal 3185 minuten, oftewel twee dagen en vijf uur, spelen zich af in de periode tussen 1919 en nu. Ze werden in Nederland uitgezonden door de VPRO.

In het epos wordt het wel en wee van een groep Duitse vrienden en families minutieus gevolgd, wat een indringend beeld van de twintigse eeuw oplevert.

Denzel Washington in remake Argentijnse thriller

Denzel Washington heeft de hoofdrol aangeboden gekregen in de Amerikaanse thriller The Secret In Their Eyes. Het Argentijnse origineel, El Secreto de Sus Ojos, won vorig jaar de Oscar voor beste niet-Engelstalige film.

Geruchten voor een Amerikaanse remake deden in oktober al de ronde. Billy Ray is bij het project betrokken als scenarist en regisseur, schrijft de Canadese filmsite Twitchfilm. Hij regisseerde eerder de misdaadthriller Breach en schreef het scenario van misdaaddrama State of Play.

The Secret In Their Eyes gaat over een gepensioneerde strafpleiter die met een boek bezig is om zijn problemen van zich af te schrijven. Jaren geleden was hij betrokken bij een brute moordzaak, en zijn baas heeft zijn avances altijd afgewezen. Beide zaken achtervolgen hem decennia later nog.

De 56-jarige Washington begint binnenkort met de opnames van Flight, onder regie van Robert Zemeckis. In dit drama speelt hij een piloot die zijn passagiersvliegtuig ternauwernood kan landen als zijn apparatuur het begeeft. Hij wordt als held onthaald, tot aan het licht komt dat hij onder invloed was van alcohol en drugs.


Denzel Washington in remake Argentijnse thriller (Foto: Novum)

Komedie De President mogelijk naar VS

De Nederlandse komedie De President maakt mogelijk de oversteek naar de Verenigde Staten. De Amerikaanse distributeur Synkronized heeft interesse getoond in de filmrechten, laat distributeur A-Film vrijdag weten. In de film wordt een Marokkaanse seizoensarbeider, gespeeld door Achmed Akkabi, per ongeluk gebombardeerd tot president van Nederland.

De Nederlandse regering is helemaal klaar met het politieke klimaat waarin alleen gepraat en niets gedaan wordt. De monarchie en het meerpartijenstelsel worden afgeschaft, waardoor Nederland een republiek wordt. De strijd tussen de twee presidentskandidaten mondt al snel uit in moddergooien en het Nederlandse volk ziet in een aspergestekende Marokkaan een nieuwe volksheld.

De film is een parodie op het huidige Nederlandse politieke bestel, maar vertoont ook duidelijke parallellen met het Amerikaanse presidentschap van Barack Obama. Synkronized is momenteel in onderhandeling om de Nederlandse film ondertiteld in de Verenigde Staten uit te brengen, het betreft geen remake.

De President draait sinds donderdag in de Nederlandse bioscopen.

Drone gecrasht in Pakistan

Een drone, vermoedelijk van het Amerikaanse leger, is in het noordwesten van Pakistan, nabij de grens met Afghanistan, neergestort. Dat hebben bronnen bij de Pakistaanse veiligheidsdienst zondag gezegd. Het Pakistaanse leger heeft de strijd aangebonden met Talibanstrijders die de resten van het onbemande vliegtuigje in handen hebben.

Het toestel stortte in de nacht van zaterdag op zondag neer in de buurt van het dorp Jangara in Zuid-Waziristan. Volgens de zegslieden kwam de veiligheidsdienst achter de crash na radiocommunicatie van de Taliban te hebben onderschept. Of het toestel is neergehaald door Talibanstrijders of dat een technisch probleem leidde tot de crash is niet bekend.

De restanten van de drone vielen in eerste instantie in handen van de Taliban. Enkele uren na de crash stuurde het Pakistaanse leger militairen naar het gebied. Die bonden de strijd aan met de Taliban om het wrak. Bij het gevecht kwamen drie strijders om het leven. Twee militairen en drie opstandelingen raakten gewond. Of de restanten van de drone inmiddels in het bezit van het Pakistaanse leger zijn is niet duidelijk.

De Amerikaanse ambassade in Islamabad wilde niet direct reageren op het bericht over de crash. De Verenigde Staten weigeren over het algemeen te erkennen dat het drones inzet in Pakistan. Anonieme regeringsfunctionarissen hebben echter toegegeven dat bij aanvallen met drones veel hooggeplaatste opstandelingen zijn omgekomen.

[WK Rugby] Overzicht achtste speeldag

Vandaag stonden er weer drie wedstrijden op het programma. Wales en Samoa namen het tegen elkaar op in de strijd, vermoedelijk, om de tweede plaats in poule D. Frankrijk en Engeland hadden op papier wat minder sterke tegenstand in de vorm van Canada en Georgië. Hieronder korte impressies van de wedstrijden en links naar de samenvattingen.

(Poule A) Frankrijk - Canada  46-19
In een kletsnatte McLean Park in Napier kwamen Frankrijk en Canada op het veld en meteen was duidelijk dat door de weersomstandigheden goed looprugby niet mogelijk zou zijn. Beide teams hadden moeite om de gladde bal onder controle te houden. Canada kwam op voorsprong door een penalty van Pritchard maar een minuut later scoorde Frankrijk de eerste try na een verloren bal door dezelfde Pritchard. Drie minuten later was het de beurt aan de Canadese Ryan Smith om een try aan te tekenen. Wederom door een verloren bal na een hoge up and under. Pritchard had het vizier niet op scherp en mistte 2 penalties in het vervolg van de eerste helft terwijl de Fransman Parra wel goed op dreef was. Hij scoorde nog vier penalties waarvan drie in de laatste zes minuten. Ook in de tweede helft duurde het lang voordat de bal echt van hand tot hand ging. Een kwartier voor tijd kwam Frankrijk op stoom en via een try van Traille en twee van Clerc kon Frankrijk dan toch nog een bonuspunt bijschrijven.
Samenvatting Frankrijk - Canada

Frankrijk:
Tries: Clerc(3), Traille
Conversions: Parra(4)
Penalties: Parra(5)
Drop goals: Trinh-Duc

Canada:
Tries: Smith
Conversions: Pritchard
Penalties: Pritchard(2)
Drop goals: Monro(2)

(Poule B) Engeland - Georgië  41-10
In de eerste helft had Engeland de nodige moeite met een stugge Georgië. Engeland leek af te stevenen op een gemakkelijke winst door twee tries binnen 20 minuten van Shontayne Hape maar toen begon de Engelse machine wat te haperen. Georgië drong meer en meer aan en in de 28e minuut zorgde Kvirikashvili voor de eerste punten middels een penalty. Toby Flood herstelde de veertien punten voorsprong door een rake penalty maar Georgië bleef aandringen. Vlak voor rust werd de Engelse hooker, Dylan Hartley, met geel van het veld gestuurd en meteen daarna scoorde Basilaia de eerste Georgische try. Met 17-10 op de scorebord gingen de spelers rusten in de wetenschap dat Engeland met 14 man aan de tweede helft moest beginnen. Engeland leek er echter geen last van te hebben en na zes minuten gleed Armitage over de lijn voor de derde try van Engeland. Twintig minuten voor tijd leek Georgië vermoeid en Engeland sloeg hard toe. Met nog drie tries en twee conversions bepaalde Engeland de eindstand op 41-10.
Samenvatting Engeland - Georgië

Engeland:
Tries: Hape(2), Armitage, Tuilagi, Ashton(2)
Conversions: Flood(4)
Penalties: Flood
Drop goals: -

Georgië:
Tries: Basilaia
Conversions: Kvirikashvili
Penalties: Kvirikashvili
Drop goals: -

(Poule D) Wales - Samoa  17-10
Om een kans te maken op de kwartfinale was het voor beide landen van cruciaal belang om te winnen. Wales begon de wedstrijd sterk en al snel legde James Hook aan voor een penalty maar hij schoot naast. Even later had hij meer geluk en Wales had de score geopend. In de twintigste minuut was het Williams die via een penalty gelijk maakte maar niet lang daarna was James Hook weer succesvol. Samoa voerde de druk op en in de laatste minuut van de eerste helft brak Perenise door de verdediging van Wales voor een try. In de tweede helft ging Wales op zoek naar punten en het was meteen raak door een penalty van de voet van Priestland. Met nog een kwartier te gaan kreeg Wales waar het op hoopte. Een penalty van Priestland en een try van Shane Williams gaf de leiding weer aan Wales. Samoa ging furieus in de aanval maar de verdediging van Wales bleek te sterk waardoor Samoa slechts een bonuspunt aan de wedstrijd overhoudt.
Samenvatting Wales - Samoa

Wales:
Tries: S. Williams
Conversions: -
Penalties: Hook(2), Priestland(2)
Drop goals: -

Samoa:
Tries: Perenise
Conversions: P. Williams
Penalties: P. Williams
Drop goals: -

Stand Poule A:

# Land Gespeeld W G V Voor Tegen Tries voor Tries tegen Bonus Punten
1. Nieuw Zeeland 2 2 0 0 124 17 19 2 2 10
2. Frankrijk 2 2 0 0 93 40 10 3 2 10
3. Canada 2 1 0 1 44 66 4 6 0 4
4. Tonga 2 0 0 2 30 66 3 9 1 1
5. Japan 2 0 0 2 28 130 3 19 0 0

Stand Poule B:
# Land Gespeeld W G V Voor Tegen Tries voor Tries tegen Bonus Punten
1. Engeland 2 2 0 0 54 19 7 1 1 9
2. Schotland 2 2 0 0 49 30 4 2 1 9
3. Argentinië 2 1 0 1 52 21 6 2 2 6
4. Georgië 2 0 0 2 16 56 1 6 0 0
5. Roemenië 2 0 0 2 32 77 3 10 0 0

Stand Poule D:
# Land Gespeeld W G V Voor Tegen Tries voor Tries tegen Bonus Punten
1. Zuid-Afrika 2 2 0 0 66 19 8 1 1 9
2. Samoa 2 1 0 1 59 29 7 3 2 6
3. Wales 2 1 0 1 33 27 2 3 1 5
4. Fiji 2 1 0 1 52 74 6 8 1 5
5. Namibië 2 0 0 2 37 98 4 12 0 0

Drie generaties gingen uit stelen

De politie in Beek heeft vrijdag een vrouw, haar moeder en haar oma aangehouden voor winkeldiefstal. De hoofdverdachte van 27 jaar stopte daarbij spullen in haar tas terwijl haar oudere familiegenoten om haar heen stonden. Dat meldt de politie zondag. Bij het gezelschap hoorde ook een jong meisje. Het bleek te gaan om het dochtertje van de hoofdverdachte.

De drie vrouwen uit Heerlen sloegen in totaal in vijf winkels toe. De hoofdverdachte stopte in de winkels in een winkelcentrum aan de Wethouder Sangersstraat spullen in haar tas, terwijl haar moeder en grootmoeder om haar heen stonden.

Jongen rijdt vrouw omver op gestolen motor

Een jongen van 16 jaar uit Apeldoorn is aangehouden na een motorongeval. De politie verdenkt hem ervan dat hij zaterdagmiddag met hoge snelheid een 64-jarige fietser heeft aangereden. De vrouw werd een eind meegesleurd en bleef daarna gewond achter. De motor blijkt eind augustus te zijn gestolen. De 16-jarige jongen werd later die middag thuis opgepakt.

Het ongeval vond plaats rond het middaguur op de Zadelmakersdonk in het zuidoosten van de stad. De vrouw kwam een hofje uit, juist toen de motorrijder met hoge snelheid kwam aanrijden. Hij ging onderuit en nam de vrouw in zijn val mee. Daarna raapte hij de motor op en reed ervandoor. Zij liep verwondingen aan haar gezicht op.

De aanhouding volgde op een melding dat enkele straten verderop twee jongens bij een motor waren gezien maar waren weggelopen. De jongen is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Charlie Sheen reikt Emmy uit

Charlie Sheen gaat tijdens de Emmy's een award uitreiken. Dat vertellen bronnen aan het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 46-jarige acteur is zelf niet voor een Emmy genomineerd. Sheen werd eerder dit jaar uit de serie Two and a Half Men geschreven. Hij is ontslagen vanwege zijn roerige privéleven. Zijn ex-collega John Cryer, die in de serie de rol van Alan Harper speelt, is wel genomineerd voor een Emmy in de categorie beste mannelijke bijrol.

Sheen is op dit moment druk bezig met de promotie van de Comedy Central-show The Roast Of, waar hij in zal verschijnen. In deze show worden beroemdheden op humoristische wijze belachelijk gemaakt. Dit programma wordt 26 september in Nederland uitgezonden.

[Moto2] Uitslag race Aragon

Marc Marquez heeft de Moto2-race op Aragon op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef na een spannende race Andrea Iannone en Simone Corsi voor. Kampioenschapsleider Stefan Bradl eindigde door een probleem slechts als achtste en heeft nu in het kampioenschap nog maar zes punten voorsprong op Marquez.

Zowel Bradel als Marquez kende een goede start en samen met Scott Redding ontstond er een interessant gevecht. Ook Iannone, Corsi en Alex de Angelis mengden zich in de strijd die een groot deel van de race duurde. Het breekpunt in de wedstrijd kwam na veertien ronden toen Iannone Marquez probeerde in te halen, maar tekort kwam en wijd ging. Hierdoor moesten de rijders achter hem inhouden, waardoor Marquez uiteindelijk het beslissende gaatje kon slaan. Iannone wist voor Corsi uiteindelijk nog wel tweede te worden. Bradl viel in de laatste ronden terug naar de achtste plaats.

[Upd] Zware blessure PSV-keeper Tyton

PSV-doelman Przemyslaw Tyton is vanmiddag in de competitiewedstrijd tegen Ajax zwaar geblesseerd geraakt. Na een voorzet van Van der Wiel na een half uur spelen wilde Tyton de bal pakken, terwijl Derijck probeerde te verdedigen. Een ongelukkige botsing was het gevolg.

Mogelijk was Tyton even bewusteloos. Hij heeft waarschijnlijk nekletsel opgelopen en is inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis. De wedstrijd lag zo'n dertien minuten stil. 

Ook Ajax zag al een speler geblesseerd het veld verlaten, want na een kwartier spelen viel linkerverdediger Nicolai Boilesen uit met een hamstringblessure. 

Update 14.07 uur
PSV meldt zojuist dat Tyton weer bij kennis is en nu uitgebreid wordt onderzocht in het ziekenhuis.

Update 15.02 uur

Przemyslaw Tyton heeft aan de botsing met PSV-ploeggenoot Timothy Derijck een zware hersenschudding overgehouden. De Poolse doelman was twintig minuten buiten bewustzijn. In het ziekenhuis bleek uit een CT-scan dat hij geen breuken heeft opgelopen.


Zware blessure PSV-keeper Tyton (Foto: PSV media)

[DC] Nadal slaat Spanje naar finale

Rafael Nadal heeft Spanje een plaats in de finale van de Davis Cup bezorgd. De nummer twee van de wereld won met 6-0, 6-2 en 6-4 van Jo-Wilfried Tsonga en daardoor kwam Spanje op 3-1. Vrijdag had Nadal al van Richard Gasquet gewonnen en was David Ferrer beter dan Gilles Simon. Het dubbelspel gisteren was een prooi voor de Franse ploeg.

In de stierenvechtarena van Cordoba gaf Nadal zijn visitekaartje af tegen Tsonga. De vervanger van Simon verloor zijn eerste drie servicebeurten en kwam pas in de openingsgame van de tweede set op het scorebord. Ook in dat tweede bedrijf was Nadal echter veel te sterk. In de derde set was er nog maar een break verschil.

Spanje speelt de finale tegen titelverdediger Servië of Argentinië. Als Servië wint is dat land gastheer van de finale, die van 2 tot en met 4 december wordt afgewerkt. Als Argentinië de eindstrijd haalt, wordt er in Spanje gespeeld.

Meer Nederlanders tegen steun Griekenland

Een ruime meerderheid (63 procent) van de Nederlanders vindt dat Nederland niet meer moet meewerken aan Europese steun voor Griekenland. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond. Vier maanden geleden was 56 procent nog tegen de steun.

85 procent gelooft niet dat Griekenland zijn schulden ooit aflost. In de peiling in mei dacht 72 procent nog dat Griekenland nooit in staat zal zijn de schulden terug te betalen. Van de ondervraagden vindt 62 procent dat de Europese landen Griekenland failliet moeten laten gaan.

Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) ontkende deze week dat Nederland rekent op het faillissement van Griekenland. "Alle activiteiten zijn gericht op het redden van Griekenland", zei hij in een debat met de Tweede Kamer.

Verschillende Kamerleden hadden De Jager om opheldering gevraagd naar aanleiding van berichten dat het ministerie van Financiën Griekenland zou hebben opgegeven. De Jager ontkende dat. Volgens hem wordt er hard gewerkt aan de uitwerking van het tweede steunpakket.

Uitslag PSV - Ajax

PSV heeft zojuist in Eindhoven gelijkgespeeld tegen Ajax. Het duel eindigde in 2-2.

PSV begon sterk aan het duel en in de tweede minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong. Matavz scoorde de 1-0. Ook in het vervolg was het PSV dat het spel domineerde waardoor Ajax amper aan spelen toekwam.

Ajax kwam na een kwartier spelen wat meer onder de druk uit en dat leverde een aantal kansen op voor onder meer Alderweireld en De Jong. De wedstrijd werd toen een kwartier stilgelegd na een botsing tussen Tyton en Derijck. In het vervolg scoorde Sigthorsson de gelijkmaker nadat hij koel invaller Sinouh passeerde.

PSV nam in de tweede helft de regie stevig in handen. Vooral Mertens was een ware plaag voor de defensie van de Amsterdammers. Na een overtreding van Van der Wiel op de Belg maakte Wijnaldum middels een penalty de 2-1.

PSV heerste ook in het vervolg van de wedstrijd en de Amsterdammers kwamen een aantal keer goed weg. Af en toe beten de Amsterdammers van zich af en  dat leverde via Bulykin de 2-2 op. In de laatste tien minuten waren beide ploegen dicht bij de winnende treffer maar die bleef uit.

PSV

2 - 2

AFC Ajax

 2' Matavz
 55' Wijnaldum (pen)
   45+4' Sigthorsson
 79' Bulykin
 
 Gele kaart: Wijnaldum, (PSV), Enoh, Vertonghen, Janssen, (AFC Ajax)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton (Sinouh/44)
Manolev
Marcelo
Derijck
Pieters
Wijnaldum
Toivonen
Strootman
Lens (Labyad/90)
Matavz
Mertens
  Vermeer
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Boilesen (Enoh/18)
Eriksen
Anita (Blind/68)
Janssen
Sigthórsson (Bulykin/62)
De Jong
Boerrigter

Newey: "Vettel wil titel in stijl pakken"

Sebastian Vettel wil zijn wereldtitel in de Formule 1 in stijl winnen, zo heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey laten weten. Volgens de Brit is de inhaalactie van de Duitser op Fernando Alonso in Italië vorige week een goed voorbeeld van. De regerend wereldkampioen pakte zo de zege op Monza.

"Sebastian wil niet rustig naar de wereldtitel rijden, hij wil hem verdienen. Dat zag je op Monza, het was een actie waar je ballen voor nodig hebt. Wij wisten dat het voor Sebastian lastig ging worden om de leiding weer over te nemen. Er zou altijd een mogelijkheid zijn om dat via de pitstops te doen, maar als ook dat niet zou gaan lukken dan zou het een lastig verhaal worden," zei Newey tegen Autosport.

De Brit denkt dat Vettel zijn tweede titel op rij volgende week in Singapore al wel kan gaan behalen en dat de Duitser zich door zijn inhaalacties een goede racer heeft getoond. "Wat zo indrukwekkend aan hem is, is dat hij zelden twee keer dezelfde fout maakt. Hij leert snel bij en doet zijn critici versteld staan. Vorig jaar zeiden de mensen dat hij het goed deed wanneer hij vanuit leidende positie een gat kon slaan en niemand in kon halen, maar na de laatste races zullen die mensen dat niet meer zeggen."

Man drinkt dagelijks liters motorolie

Mohammad Omar stroomt de motorolie door zijn aderen. Letterlijk. De Jemenees drinkt iedere dag namelijk twee tot vier blikken motorolie.

De man uit de Jemenitische stad Mekka werkt al sinds zijn zeventiende bij een autogaragage. Al jarenlang weet hij bezoekers te verbazen door het drinken van motorolie, koelvloeistof en accuwater. "Ik geniet van het drinken hiervan, en eet dagelijks ook nog 2,5 kilo smeervet", zo laat Omar de media weten.

Maandelijks geeft de beste man omgerekend zo'n 175 euro uit aan zijn bizarre eetgewoonten. Het breekt zo lekker de dag, zo verklaart hij. "Prijs Allah, mijn gezondheid is prima."

Siemens zweert kernenergie af

Het Duitse technologieconcern Siemens trekt zich terug uit nucleaire energie. Het bedrijf zal zich niet meer bezighouden met het bouwen van complete kerncentrales. Dat liet topman Peter Löscher weten in een interview met het Duitse blad Der Spiegel.

"We zullen ons niet meer bezighouden met het bouwen en financieren van kerncentrales. Dit hoofdstuk is gesloten voor ons", aldus Löscher. Siemens blijft wel onderdelen leveren voor kerncentrales, zoals stoomturbines, die ook gebruikt worden bij conventionele krachtcentrales, liet de topman weten.

Volgens Löscher volgt het besluit op de beslissing van de Duitse regering om in 2022 alle kerncentrales buiten gebruik te stellen. "Daarmee reflecteren we het duidelijke standpunt van de Duitse maatschappij en de politiek."

Siemens zweert kernenergie af
Siemens zweert kernenergie af (Foto: ANP)

Automobilist overlijdt door botsing met bus

Een 45-jarige automobilist uit Hellevoetsluis is zondagochtend in het Zuid-Hollandse Brielle om het leven gekomen na een aanrijding met een bus van Connexxion. Een passagier van de bus liep nekklachten op, meldt de politie.

De auto en de bus botsten rond 09.30 uur op de N218 frontaal op elkaar. De bestuurder van de auto overleed ter plaatse. In de bus zaten meerdere passagiers. Een van hen had na de klap nekklachten. Hij is door een ambulancepersoneel behandeld.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd, onder meer door de buspassagiers te horen. De weg is vanwege het onderzoek in beide richtingen afgesloten.

[125cc] Uitslag race Aragon

Nicolas Terol heeft zijn leidende positie in de 125cc-klasse verstevigd door de race in Aragon op zijn naam te schrijven. De Spanjaard breidde zijn voorsprong uit tot 36 punten op zijn directe belager Johann Zarco die vandaag tweede werd. Maverick Vinales werd derde, terwijl Jasper Iwema niet aan de streep kwam.

Terol kende een goede start en wist meteen bij de rest van het veld weg te rijden. Achter hem reed zijn teamgenoot en polesitter Hector Faubel. Zarco was na de start teruggezakt naar de zesde plaats, maar na vijf ronden reed hij alweer op de tweede stek met Faubel in zijn kielzog. Laatstgenoemde probeerde in de laatste ronde Zarco nog te passeren en vloog van de motor.

Achter Terol en Zarco reed Vinales een eenzame race en werd derde. De strijd om plaats vier was veel spannender. Luis Salom eindigde uiteindelijk op deze plaats, voor Efren Vazquez, Cortese, Danny Kent en Alberto Moncayo. Louis Rossi maakte ook onderdeel uit van dit groepje, maar crashte uit de wedstrijd.

Concert: The Jezabels in EKKO

Door een reislustige oud-reviewer van FOK! werd ik een tijd terug getipt over een zeer talentvol en upcoming bandje uit Australië: The Jezabels. Twee dames en twee heren uit Sydney die in eigen beheer een succesvolle route naar succes aflegden in Australië zelf, maar nu ook in Amerika en Europa overtuigend uit de hoek komen. Het arsenaal van The Jezabels bestond tot begin september uit drie EP's, elk met vijf tracks erop. Vanaf begin 2009 brachten ze met tussenpozen van ongeveer 6 maanden die EP's uit in eigen beheer en de reacties waren lovend. Singles 'Hurt Me' en 'Dark Storm' bestormden de iTunes charts, diverse radiostations pikten hun geluid op en in hun thuisland leidde hun muziek al tot AIR en APRA nominaties plus een gewilde plek op het SXSW festival in Austin, Texas.

Miljoen kijkers voor finale My Name Is

De finale van het programma My Name Is trok zaterdagavond 1,1 miljoen kijkers. De talentenshow werd aanzienlijk minder goed bekeken dan de finale van Holland's Got Talent van vrijdagavond. Hier keken 2,5 miljoen mensen naar.

My Name Is eindigde op de zesde plaats van de best bekeken programma's van de zaterdagavond, die werd gedomineerd door het journaal en sport. Het achtuurjournaal trok 1,8 miljoen mensen en werd het best bekeken. Naar Studio Sport keken ruim 1,6 miljoen mensen, blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Jan Smit wist met Lang Leve de Tv bijna 1,2 miljoen mensen te boeien. Koefnoen keerde terug op televisie met het tiende seizoen. Hier keken iets meer dan een miljoen mensen naar. Zie Ze Vliegen eindigde op de negende plaats met 967.000 kijkers.

Inval bij moskee in Göteborg

De Zweedse veiligheidsdienst SÄPO heeft donderdag een inval gedaan in het kantoor van een moskee in Göteborg. Dat werd zondag bekendgemaakt. De inval werd gedaan op verzoek van officier van justitie Agnetha Hilding Qvarnström.

Qvarnström geeft leiding aan het onderzoek naar drie mannen die verdacht worden van het voorbereiden van een moordaanslag. De mannen werden op 10 september gearresteerd, een dag voor de herdenking van de aanslagen op de Twin Towers in New York. Of de inval in de moskee verband houdt met de zaak van de drie mannen werd niet bekendgemaakt.

De drie mannen, van Somalische en Iraakse afkomst, werden in eerste instantie verdacht van het beramen van een terreuraanslag. Later werden de aanklachten veranderd in het voorbereiden van een moordaanslag.

Voetblessure voor Bouma

PSV-verdediger Wilfred Bouma heeft een dag voor de topper tegen Ajax een voetblessure opgelopen. De routinier moet de kraker in Eindhoven daardoor aan zich voorbij laten gaan. De ernst van de kwetsuur, die Bouma tijdens de afsluitende training opliep, is nog niet duidelijk.

De 33-jarige Helmonder begon de eerste wedstrijd van het seizoen tegen AZ op de bank, maar is sindsdien weer een vaste waarde in het elftal van trainer Fred Rutten.

Voetblessure voor Wilfred Bouma
Voetblessure voor Wilfred Bouma (Foto: ANP)

PvdA verliest zetels door steun pensioenakkoord

De steun die de PvdA deze week aan het pensioenakkoord heeft gegeven, kost de partij in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond twee zetels. De partij van Job Cohen komt uit op achttien zetels. Dat zijn er twaalf minder dan bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Bijna de helft van de PvdA-stemmers vindt dat de partij tegen het pensioenakkoord had moeten stemmen. De SP en D66 profiteren van het verlies van de PvdA en krijgen er allebei een zetel bij.

VVD en CDA verliezen in de peiling allebei een zetel, terwijl de PVV er een bij krijgt. Die verschuiving hangt samen met het eerste nieuws van de miljoenennota. De gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV komt in de peiling uit op 74 zetels, twee minder dan ze nu bezetten in het parlement.

Uit de peiling bleek ook dat de meeste Nederlanders (56 procent) negatief reageren op de miljoenennota. Alleen bij de VVD-stemmers houden de positieve en negatieve reacties elkaar in evenwicht.

De meeste Nederlanders geven aan dat het kabinet andere keuzes had moeten maken bij de bezuinigingen. 44 procent vindt dat er minder bezuinigd moet worden. De kiezers denken dat de VVD de grootste invloed heeft op de inhoud van de miljoenennota.


PvdA verliest zetels door steun pensioenakkoord (Foto: Novum)

[DC] Tennissers Italië naar wereldgroep

Italië heeft zich zaterdag geplaatst voor de wereldgroep van de Davis Cup. Simone Bolelli en Fabio Fognini wonnen het dubbelspel van Chili: 6-4, 6-4 en 6-4. Daarmee zetten ze de Italianen op een onoverbrugbare 3-0 voorsprong in de ontmoeting. Vrijdag had Potito Starace al van Paul Capdeville gewonnen en was Fognini Fernando Gonzalez de baas.

Bij Australië - Zwitserland laat de beslissing tot morgen op zich wachten. In Sydney won Roger Federer met 6-2, 7-5, 3-6 en 6-3 van Bernard Tomic en zette Zwitserland op 2-2.

Het beslissende duel tussen Lleyton Hewitt en Stanislas Wawrinka werd een ware thriller. Hewitt nam twee keer een voorsprong, maar Wawrinka kwam beide keren terug. Bij een 4-6, 6-4, 6-7 (7), 6-4 en 5-3 stand voor de Zwitser werd het duel vervolgens gestaakt wegens duisternis.

Tsjechië plaatste zich gisteren al voor de wereldgroep door met 3-0 van Roemenië te winnen.

'Blair had geheime ontmoetingen met Gadhafi'

De Britse oud-premier Tony Blair heeft in het geheim overleg gevoerd met Moammar Gadhafi, kort voor de vrijlating van de Libische dader van de terreuraanslag boven de Schotse plaats Lockerbie. Blair reisde twee keer in een privé-jet van Gadhafi naar Tripoli, in juni 2008 en in april 2009.

Dat meldde de krant The Sunday Telegraph op basis van documenten die zijn gevonden in Tripoli, de hoofdstad van Libië.

Nabestaanden van de Lockerbie-aanslag zijn woedend over de warme banden die Blair onderhield met de inmiddels verdreven Gadhafi.

'Blair had geheime ontmoetingen met Kaddafi'
'Blair had geheime ontmoetingen met Gadhafi' (Foto: ANP)

[DC] Japan terug in wereldgroep

Voor het eerst in bijna dertig jaar keert Japan terug in de wereldgroep van de Davis Cup. Nei Kishikora versloeg vandaag Vishnu Vardhan en bracht daarmee zijn land op een beslissende 3-1 voorsprong tegen India.

Overigens was Nishikori het aan zijn stand verplicht om te winnen. Hij is de nummer 55 van de wereld terwijl zijn opponent 401 plaatsten lager staat. De Japanner won met de setstanden 7-5, 6-3 en 6-3.

De Boeck: "Tegen PSV vlogen ze er blind in"

De trainer van VVV-Venlo, Glen de Boeck, zei dat hij een gigantisch contrast zag tussen de thuiswedstrijd van VVV tegen PSV vorige week en die van gisteravond tegen sc Heerenveen. "Vorige week tegen PSV vlogen ze er blind in. Dat was vandaag niet het geval."

"In de eerste helft krijgen we vier 100 procent kansen. Die verzilveren we niet, terwijl we goed voetbal speelden. Met name die kans van Musa moest erin. Ik vond dat we slecht uit de kleedkamer kwamen. Na die eerste goal van Heerenveen moesten we meer risico nemen. Daardoor maakten zij er nog twee," aldus De Boeck.

VVV verloor gisteravond thuis met 0-3 van de Friezen.

Suu Kyi ziet eindelijk verandering in Myanmar

Na tientallen jaren van militaire dictatuur, ziet oppositieleidster Aung San Suu Kyi eindelijk tekenen van verandering in Myanmar. Hoewel echte vrijheid nog ver weg is, gelooft de winnares van de Nobelprijs voor de Vrede dat de nieuwe regering oprecht hervormingen wil. Dat zegt zij in een zondag gepubliceerd interview met het Franse persbureau AFP.

"Er zijn dingen veranderd", zegt Suu Kyi. "Er is nog een behoorlijk lange weg te gaan, maar ik vind dat er positieve ontwikkelingen zijn. Ik geloof dat de president positieve veranderingen teweeg wil brengen, maar in hoeverre hij in staat zal zijn om dat te bereiken is een vraagstuk dat we moeten onderzoeken." Volgens hét gezicht van de oppositie in Myanmar (voorheen Birma) is een volksopstand naar Arabisch voorbeeld geen goed idee voor haar land.

De militaire junta van Myanmar droeg in maart de macht officieel over aan een burgerregering. In de praktijk hebben de generaals de macht echter nog altijd stevig in handen.

Vioolrecord eindelijk gebroken

Een groep van 4645 scholieren heeft in Taiwan een eind gemaakt aan een record dat al 86 jaar in het Guiness World Records Book stond. Ze deden zondag mee aan een massaal vioolconcert, dat 5 minuten en 30 seconden duurde. Dat was exact een halve minuut langer dan vereist, zo meldden de autoriteiten op het eiland in Oost-Azië.

Het oude record was in 1925 gevestigd in Londen. Destijds deden 4000 violisten mee aan de geslaagde recordpoging.

Het nieuwe record werd gevestigd in een stadion in de stad Jhanghua, in het westen van Taiwan. Een functionaris van Guinness World Records was getuige van het evenement.

Internationaal Strafhof opent deuren voor publiek

In Den Haag zijn zondag twaalf internationale gerechtshoven en andere internationale instanties open voor publiek. Tijdens de vierde editie van The Hague International Day openen onder meer het Internationaal Strafhof en het Joegoslaviëtribunaal hun deuren.

Er worden rondleidingen gegeven en er zijn exposities en presentaties. Zo houden hoofdaanklager Serge Brammertz en rechter bij het proces tegen ex-generaal Ratko Mladic Alphons Orie een presentatie bij het Joegoslaviëtribunaal.

Andere instanties die belangstellenden zondag kunnen bezoeken zijn Europol, het Vredespaleis en het Huis van Europa.

Nominaties Liegebeest 2011 bekend

Stichting Wakker Dier heeft zondag de acht genomineerden voor de verkiezing Liegebeest 2011 bekendgemaakt. Onder meer vleesverpakkingen van Albert Heijn en van Dirk, Bas en Digros staan op de lijst.

Ook zijn valse gezondheidsclaims op visolie genomineerd, net als uitspraken van het CDA. Volgens Wakker Dier is er geen enkele politieke partij die meer tegen dierenwelzijn en voor vee-industrie stemt, terwijl de partij tegenstander zegt te zijn van grootschalige intensieve veehouderij die alleen op winst is gericht.

Mensen kunnen tot eind deze maand op de website van de stichting stemmen op het product, de uiting of de reclame die zij het meest misleidend vinden. De winnaar ontvangt de Liegebeest Trofee.

Vorig jaar werd het woord scharrelei verkozen tot Grootste Liegebeest. De dierenrechtenorganisatie noemt de term misleidend omdat scharreleieren van kippen komen die niet de ruimte hebben om te scharrelen. Een jaar eerder kwam een reclame met Rob Geus over kalfsvlees als winnaar uit de bus.

Recorddrukte op de Tokyo Game Show

De Tokyo Game Show heeft dit jaar een record te pakken: het is nog nooit zo druk geweest op de eerste publieke dag. Er zijn 86.700 bezoekers op de beurs afgekomen. Het vorige record was van 2006 toen de PlayStation 3 werd getoond.

De eerste foto hieronder is niet eens de wachtrij voor tickets. Dit is de ruimte tussen twee beurshallen in, waar cosplayers zich ophouden. Vorig jaar was het al een kunst om er doorheen te komen, dit jaar is de uitdaging een stukje groter. De PlayStation Vita, Monster Hunter 3G en Final Fantasy XIII-2 zijn het populairst. Je kon binnen een half uur na de opening van de beurs al tijdelijk niet meer aansluiten in de rij voor de PlayStation Vita bij Sony, zoals je ziet op de tweede foto. Er wordt een ticketsysteem gebruikt voor Monster Hunter 3G en Final Fantasy XIII-2 om de wachtrijen in proporties te houden. De twaalfhonderd tickets voor Monter Hunter 3G waren in drie kwartier weg. Aan Final Fantasy XIII-2 was toen al niet meer aan te komen.

Games die geen tickets gebruikten hebben lange wachtrijen. Wilde je Sengoku Basara 3 Utage op de PlayStation 3 spelen bij Capcom? Drie uur wachten. Als je met mindere graphics kon leven hoefde je maar twee uur te wachten op de Wii-versie. Resident Evil Revelations had 150 minuten wachttijd en Dragon's Dogma ietsje minder: 140 minuten. 

Zou jij voor een game in zulke rijen gaan staan?

Drukte tussen de beurshallenDrukte PS Vita

Van den Brom genoot van Vitesse

Vitesse kwam pas laat op gang tegen Roda JC, maar toen de doelpunten eenmaal vielen, kon John van den Brom genieten van zijn team.

Pas tien minuten na rust kwam Vitesse op 1-0 voorsprong. Even later scoorde de Arnhemse ploeg nog eens vier keer in dik tien minuten en liet Roda JC absoluut kansloos.

"Ik zat in de tweede helft op het puntje van mijn stoel, ik heb toen echt genoten van mijn elftal. Alles wat voetbal leuk, mooi en aantrekkelijk maakt, heb ik gezien", liet Vitesse-trainer John van den Brom weten na afloop aan de verzamelde pers.

De vierde goal zorgde wel voor wat opschudding, toen enkele spelers discussiëerden om wie een penalty mocht nemen. "Ik ben vooraf niet duidelijk geweest wie een eventuele strafschop zou mogen nemen. Dat neem ik mezelf kwalijk."

Levensgrote Link van papier

Sommige gamers gaan erg ver om hun liefde voor hun favoriete games te verklaren. Zo ook de gamer die onderstaande Link heeft gemaakt van papier. De maakster heeft aangegeven dat ze meer dan 200 pagina's versterkt papier nodig heeft gehad en er een maand lang meer dan 12 uur per dag aan heeft gewerkt. Dat is heel veel werk maar het resultaat mag er zijn.

De maakster, Micaela, heeft voor iedereen die dit zelf wel eens zou willen maken, een template online gezet. Sommige punten, zoals de benen en de armen, van het beeld zijn verstevigd met een soort schuim zodat Link zelfstandig kan blijven staan. Voor meer plaatjes, zoals één waar Link het zwaard vasthoudt, kun je terecht op de DeviantArt van de maakster.

Link

Link

Link

'Zone of Enders 3 dankzij publiek'

Gisteren meldden we al dat er geen aankondiging was van een nieuwe Zone of the Enders. Toch kwam Hideo Kojima met weer een sprankje hoop op een vervolg.

Hideo Kojima gaf tijdens de speciale Zone of the Enders-presentatie bij de Konami-stand aan dat hij zo onder de indruk was van de opkomst, dat hij terug naar kantoor zou gaan om het met zijn team over een vervolg te gaan hebben. Nu kan hij nog niet terug omdat de Tokyo Game Show nog in volle gang is, maar dat is een detail. Het slechte nieuws? Er is dus nog geen vervolg in de maak zoals gehoopt. Of zou hij een typisch Kojima-grapje hebben gemaakt?

Ondertussen verwacht Kojima Zone of the Enders HD in het tweede of derde kwartaal van 2012 uit te brengen. In de zomer van 2012 komt er ook een Blu-ray boxset van de anime die in april 2011 in Japan is uitgezonden.

Konami-stand
Wees blij, dit keer hoef je geen mensen te tellen!

Vlaar: "Bij AZ van eigen kracht uitgaan"

Ron Vlaar was erg tevreden met de winst van Feyenoord op De Graafschap. Hij keek al vooruit naar de ontmoeting met AZ volgende week.

Tegen de verzamelde pers was Vlaar lovend over zijn team. "In de eerste helft speelden we nog iets te terughoudend. Maar na de rust hebben we De Graafschap beter aangepakt. Met goed voetbal hebben we uiteindelijk heel simpel gewonnen. We scoren ook gemakkelijk. Al met al mogen we dik tevreden zijn."

De technische Jerson Cabral mag van Vlaar wel iets minder getruct spelen. "Hij moet het niet overdrijven. Daardoor kun je jezelf uit de wedstrijd spelen. Daarin moeten we allemaal nog wat meer volwassen worden."

De verdediger zegt met veel vertrouwen naar AZ te gaan. "Dat mag ook wel als je veertien punten uit de eerste zes duels heb behaald. We moeten bij AZ gewoon van eigen kracht uitgaan."

Obama komt met nieuw belastingtarief voor rijken

De Amerikaanse president Barack Obama komt maandag met een voorstel voor een nieuw belastingtarief voor rijken. Hij wil er daarmee voor zorgen dat miljonairs hetzelfde percentage belasting gaan betalen als mensen met een gemiddeld inkomen. Dat zegt het Witte Huis.

Het plan heet de 'Buffett-regel', naar de miljardair Warren Buffett, die eerder voorstelde rijke mensen meer belasting te laten betalen. Nu betalen miljonairs in de Verenigde Staten relatief minder belasting dan mensen met een gemiddeld inkomen.

De maatregel is een aanvulling op de bezuinigingsplannen van Obama, die 447 miljard dollar moeten opleveren.

Geen breuken voor Stekelenburg

Maarten Stekelenburg is redelijk ongeschonden uit het duel met Internazionale gekomen. De vrees dat de doelman een gebroken jukbeen had bleek ongegrond, zo maakte een woordvoerder van zijn club AS Roma bekend.

Na een botsing met de voet van Inter-speler Lucio raakte de doelman van Oranje even bewusteloos. In het ziekenhuis bleek dat de keeper niks had gebroken en dat alleen een wond gehecht moest worden. Stekelenburg moet wel 24 uur ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Dam tot Damloop vandaag van start

Op zondag wordt voor de 27ste keer de Dam tot Damloop gehouden. De loop start op de Prins Hendrikkade in Amsterdam en eindigt in hartje Zaandam.

De Dam tot Damloop is een van de grootste hardloopevenementen van Nederland. Verwacht wordt dat 40.000 sportievelingen deelnemen en dat er honderdduizenden belangstellenden langs het parcours staan, aldus de gemeente Amsterdam.

De starts in de verschillende categoriën zijn op de Prins Hendrikkade in de hoofdstad en de finish is in het centrum van Zaandam op de Peperstraat, voorbij de Dam. Verschillende wegen op het parcours zijn afgesloten (van 07.00 tot 17.00 uur) en ook de IJtunnel in Amsterdam is niet toegankelijk voor verkeer vanuit Amsterdam-Noord richting het centrum. Autoverkeer wordt omgeleid via de Piet Heintunnel.

Ook het openbaar vervoer wordt zondag aangepast. Reizigers kunnen meer informatie vinden op de website van het gemeentevervoerbedrijf GVB. Bezoekers worden opgeroepen zo veel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. NS zet hiervoor extra lange treinen in tussen Zaandam en Amsterdam.

Dam tot Damloop zondag van start
Dam tot Damloop zondag van start (Foto: ANP)

Chavez naar Cuba voor chemokuur

President van Venezuela Hugo Chavez is zaterdagavond naar Cuba gereisd voor zijn vierde chemokuur tegen kanker. De 57-jarige Chavez gaat ervan uit dat het zijn laatste kuur is.

In juni onderging de Venezolaanse president een operatie in Cuba om een kankergezwel uit naar verluidt zijn bekkenstreek te laten verwijderen. Hij liet zelf niet los om wat voor soort kanker het gaat.

Chavez, die sinds 1998 aan de macht is in het Zuid-Amerikaanse land, heeft gezworen volgend jaar nogmaals de presidentsverkiezingen te winnen.

Krajicek niet naar finale in Québec

Michaëlla Krajicek heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van het WTA-toernooi van Québec. De Nederlandse verloor in de halve finale van de als zesde geplaatste Barbora Strycová.

Het werd 6-4 en 6-3 voor de Tsjechische tennisster. In de finale treft zij de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic, die in haar halve finale met 2-6, 7-5 en 6-4 te sterk was voor Tamira Paszek.

'Nieuwe' collecte brengt ruim 5000 euro op

De 'nieuwe' collecte zaterdag in Den Haag voor KWF Kankerbestrijding heeft 5298,47 euro opgebracht, in 2,5 uur tijd. De Haagse Malika Chtatou (22) nam het initiatief voor de hercollecte, nadat vorig weekeinde de inhoud van honderden KWF-collectebussen was gestolen uit een opslag in Den Haag.

Chtatou zei zaterdagavond dat de collecte op straat 4437 euro had opgebracht; de rest kwam via internet binnen. De collectanten, onder wie burgemeester Jozias van Aartsen en een aantal leden van de PvdA-fractie in de gemeenteraad, liepen van de Haagse Markt naar het Plein.

Geen Prestige Edition Modern Warfare 3

Robert Bowling van Infinity Ward heeft in een reactie-tweet laten weten dat er geen Prestige Edition komt van Modern Warfare 3. De Hardened Edition zal het uitgebreidste pakket zijn dat je kan aanschaffen. Bij deze Hardened Edition zit een jaarlidmaatschap voor Call of Duty: Elite.

Met deze Elite-service worden statistieken van de speler bijgehouden. Daarnaast wordt het ook gebruikt om makkelijk vrienden- en clan-statistieken in te kijken. Modern Warfare 3 komt 8 november uit voor DS, Wii, PS3, Xbox 360 en Windows.

MW3

Flora en Fauna op je 3DS

Nintendo maakt naast games ook regelmatig andere software voor hun hardware. Zo was er bijvoorbeeld een kookboek voor Nintendo DS. Voor Nintendo 3DS komen ze met een soort encyclopedie voor Flora en Fauna.

In Hana to Ikimo no Rittai Zukan, zoals de Japanse naam luidt, kun je allerlei informatie vinden over planten en dieren. De inhoud is als volgt:

- 1286 species of plants, 386 insects, 166 birds and more, 2000 items in total
- encyclopedic information provided by Heibonsha
- pictures and 3D models
- library of insect and animal calls
- search by a variety of categories, such as color, size, season, location, etc.
- uses the 3DS's outer cameras to help identify flowers
- uses the gyro for looking at virtual galleries
- explore relationships between plants and animals
- quiz mode: test your flower-identification skills

Trailer

Commercials

[Upd] Politie met getrokken pistool bij Kuip

Een halfuur voor het begin van de wedstrijd Feyenoord - De Graafschap hebben zich zaterdagavond enkele rellen bij stadion De Kuip voorgedaan. Een groep van een paar honderd boze supporters dreigden het Maasgebouw te bestormen. Met getrokken pistool konden agenten voorkomen dat de opgewonden fans de roltrap naar boven konden nemen om het bestuur en de directie van de Rotterdamse club te belagen.

Een deel van de harde kern van Feyenoord meldde zich met vuurwerk en fakkels bij de hoofdingang van De Kuip. Ze riepen om het vertrek van algemeen directeur Eric Gudde en schreeuwden ook "Feyenoord is van ons!". De dreigende situatie leek te escaleren toen tientallen fans toegang tot het Maasgebouw trachtten te krijgen. Leden van de Mobiele Eenheid, agenten en suppoosten konden de hol geslagen meute ternauwenood terugdringen.

Politie met getrokken pistool bij Kuip
Politie met getrokken pistool bij Kuip (Foto: ANP)

Update 00:34 uur
Gevraagd naar zijn eerste reactie op de ernstige incidenten zaterdagavond vlak voor het duel Feyenoord - De Graafschap (4-0) sprak de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb duidelijk taal. "Walging. Walgelijk gewoon. Ik heb er geen andere woorden voor. Dat er een groep mensen bestaat die de club willen slopen, net nu het juist zo goed weer gaat met Feyenoord."

Aboutaleb had de rellen met boze fans van dichtbij meegemaakt. Hij was in het Maasgebouw op het moment dat tientallen heethoofden de hoofdingang wilden bestormen. Met getrokken pistolen en de wapenstok kon de verhitte meute worden teruggedrongen waarna de mobiele eenheid het stadionplein schoon veegde.

"Hulde voor de politie", gaf Aboutaleb te kennen. "Doordat we redelijk goed op de hoogte waren wat er misschien zou kunnen gebeuren, hadden we onze voorbereidingen getroffen. We waren daarom ook binnen in het Maasgebouw aanwezig. Daardoor konden we ook snel optreden en waren er binnen en buiten voldoende agenten op de been."

The Lion King nog steeds koning

Zeventien jaar nadat de film voor het eerst in première ging is The Lion King nog even populair. In Amerika ging de film opnieuw in première, deze keer in 3D. Vooruitzichten zien de film op nummer een uitkomen dit weekend.

The Lion King werd aanvankelijk alleen in 3D uitgebracht ter promotie van de Blu-Ray release later dit jaar maar nu lijkt de release ook prima op zichzelf te kunnen staan. De film behaalde in 1994 het record van meest succesvolle animatiefilm ooit. Een titel die pas in 2003 werd afgegeven aan Finding Nemo. Tot op de dag van vandaag houdt de film vast aan de titel meest succesvolle handgetekende film allertijden. En met de opbrengsten van dit jaar erbij zal dit niet snel veranderen.

In Latijns-Amerika heeft de film al 10 miljoen dollar opgehaald. Afgelopen vrijdag, op de eerste dag van de release, haalde de film 8 miljoen dollar op in de Verenigde Staten. Vooruitzichten zien de film rond de 20 miljoen dollar binnen halen. Volgens die berekeningen verslaat de film de release van Drive met Ryan Gosling maar ook Sarah Jessica Parker's I Don't Know How She Does It en Contagion in zijn tweede week. 

Ondanks het succes van The Lion King in 3D ziet Disney er niet naar uit om andere klassiekers naar het drie dimensionale witte doek te halen. In Nederland is The Lion King vanaf 5 oktober in de bioscopen te zien. 

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.