Massa: "Veel inhaalacties op Monza"

Ferrari-coureur Felipe Massa vindt het bij de komende Grand Prix van Italië op Monza een nadeel als een coureur op kop rijdt van een groepje. Door uitgekiend gebruik te maken het DRS en KERS kan een rijder zijn voorligger makkelijk passeren, mogelijk te makkelijk volgens de Braziliaan.

Massa kijkt desondanks uit naar de race op Monza die voor Ferrari voor dit seizoen er op of er onder wordt. "Dit is natuurlijk een heel belangrijk weekend voor ons. Niet zozeer omdat dit onze laatste kans is om nog wat van dit jaar te maken, maar vooral omdat we hier echt een goed resultaat willen boeken. Voor het team, maar vooral voor de supporters," zei de Braziliaan in een column op de site van Ferrari.

"De race in Spa verliep niet echt goed: het koude weer legde de nadruk op ons bandenprobleem. Dit weekend rijden we met dezelfde types rubber. Hopelijk is het nu veel warmer weer. We hebben een auto met een hoge topsnelheid nodig en nemen, net als de overige teams, een speciaal aerodynamisch pakket mee voor de race met kleine vleugels."

"Het is belangrijk dat de auto goed in balans is en een goede tractie heeft. Je moet goed uit de chicanes accelereren en de auto moet goed over de kerbstones kunnen rijden. Dat is essentieel voor een snelle ronde in de kwalificatie. In de race kunnen we veel inhaalacties verwachten. Vanwege de eigenschappen van deze baan, maar ook vanwege de twee vastgestelde inhaalzones voor de verstelbare achtervleugel. Ik zeg niet dat het een voordeel is om in de laatste ronde op weg naar Parabolica nog tweede te liggen, maar als het gevecht in de slotronde nog bezig is kan het een ingrediënt zijn van een toffe race."