'Anzhi biedt 87 miljoen voor Hulk'

Het Russische Anzhi Makhachkala heeft een bod uitgebracht van 87 miljoen euro op de Braziliaan Hulk van FC Porto. Na het mislopen van Neymar lijkt Anzhi zijn pijlen nu gericht te hebben op de spits van FC Porto.

De zaakwaarnemer van Hulk bevestigt nu dat Porto aan het einde van de maand juli al een bod van tachtig miljoen euro door Anzhi geweigerd had. Anzhi wil nu een bod van 87 miljoen euro uitbrengen op de 25-jarige spits.

Goal.com weet dat het een officieel bod is en dat de clubs en Hulk druk in onderhandeling zijn om het vóór middernacht af te ronden. Als de transfer doorgaat, zou Hulk de één na duurste speler ooit worden. Cristiano Ronaldo voert die lijst aan met 94 miljoen euro (Manchester United naar Real Madrid), voor Zinedine Zidane (76 miljoen euro, Juventus naar Real Madrid).

Anzhi maakt zich niet druk om een euro meer of minder. Eerder trok het al Balázs Dzsudzsák aan voor veertien miljoen euro van PSV en Samuel Eto'o voor 28 miljoen euro van Inter. Eto'o verdient de komende drie jaar twintig miljoen euro per jaar bij de Russische club.