Wilders: totale gekte in Gouda

Dat Gouda overlastgevende Marokkaanse jongeren vechtsportles gaat geven, getuigt van 'totale gekte' van de gemeente. Dat laat PVV-leider Geert Wilders donderdag weten. Hij eist dat minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) ingrijpt.

Het Algemeen Dagblad besteedde donderdag aandacht aan de kwestie. De vechtsportlessen zullen leiden tot minder overlast in de wijken en een groter gevoel van veiligheid bij de inwoners, verwacht Gouda. Marokkaanse jongeren zorgen al jaren voor overlast in de Zuid-Hollandse gemeente.

Jurgen Huizenga van het Nederlands Instituut voor Vechtsport & Maatschappij wijst er in de krant op dat jongeren tijdens het vechten onbewust een gedragstraining krijgen. Dat zorgt voor een positieve ontwikkeling. Gouda denkt daarom dat de lessen goed uitpakken voor de weerbaarheid en persoonlijke groei van de jongeren.

Volgens Wilders is echter sprake van het belonen van agressief en overlastgevend gedrag door 'Marokkaans straattuig'. Gouda is compleet de weg kwijt, concludeert hij. Hij eist in schriftelijke vragen dat Donner het project stopzet, omdat het haaks staat op afspraken uit het regeerakkoord om geen beleid meer te voeren voor specifieke doelgroepen. En Gouda mag hiervoor ook geen geld krijgen uit het gemeentefonds, vindt Wilders.

Agressief en overlastgevend tuig moet keihard worden gestraft, vindt Wilders. Waar mogelijk moet de overlastgevers de Nederlandse nationaliteit worden afgenomen en het land worden uitgezet.