Nederlandse skateboardster in actie bij X-Games

Nederlandse skateboardster in actie bij X-Games Candy Jacobs zal vanavond als enige Europese vrouw vanavond haar opwachting maken tijdens de X-Games. In de finale zal de Venlose sakteboardster het tegen vijf Amerikaanse en twee Braziliaanse dames opnemen op het onderdeel street. Op ESPN zal het worden uitgezonden en om 23.00 Nederlandse tijd zal het spektakel van start gaan.

De studente verwacht echter niet met een gouden medaille naar huis te gaan. "Hier zijn is het hoogste wat je in onze sport kan bereiken", aldus Jacobs, vanuit Amerika . "Als ik laatste wordt ben ik al blij en als ik als één na laatste eindig ben ik helemaal blij."

"Het is gewoon ongelooflijk bijzonder om hier te zijn. Misschien dat ik over een jaar of drie, vier wel kan meestrijden om de prijzen, maar daarvoor is het nog te vroeg."

De omvang van het evenement heeft flinke indruk gemaakt bij de Nederlands. "Dit is echt gigantisch. Er worden hier hele straten afgezet, ook niet gek want er komen honderdduizenden bezoekers." Miljoenen kijkers zijn ieder jaar getuige van de X-Games. 

Ondanks dat Jacobs in 2009 Europees kampioene werd, schrok ze wel van de uitnodiging. "Ik had zelf niet het gevoel dat ik bij de acht beste skateboardsters ter wereld hoor, maar nu ik hier ben moet ik zeggen dat ik er wel bij pas."

De reden van de uitnodiging waren twee eerdere wedstrijden in Amerika, hierin liet Jacobs zien vrij goed met het hoge niveau mee te kunnen draaien. Tijdens de strijd om de wereldtitel werd ze Venlose zesde. "Het niveau ligt hiet gewoon veel hoger. Dat maakt het extra vet dat ik erbij ben."