Massa: "Pitstop kostte me plaats vier"

Felipe Massa werd gisteren vijfde in de Grand Prix van Duitsland. De Braziliaanse Ferrari-coureur baalde even van deze plek omdat hij een groot deel van de race op de vierde plaats lag met kampioenschapsleider Sebastian Vettel in zijn nek. Een langzame pitstop in de laatste ronde zorgde er voor dat de rollen nog omgedraaid werden.

"Ik zat namelijk vlak achter Vettel en hij sloot de binnenkant af. Ik moest daardoor uitwijken naar buiten en Nico Rosberg kan me daardoor inhalen," zei Massa die na de start terugviel naar plaats zes en lang achter Rosberg klem zat. "De Mercedes-bolides zijn ontzettend moeilijk om in te halen, want ze zijn erg snel op de rechte stukken en zelfs DRS biedt dan geen uitkomst. Uiteindelijk heb ik hem dus maar in de eerste bocht na start/finish moeten verschalken, maar het blijft jammer dat ik zo lang achter Rosberg zat, want ik heb daar veel tijd door verloren."

Daarna kwam Vettel op het pad van de Braziliaan. "Ik heb heel veel ronden met hem gestreden en wilde hem natuurlijk graag voorblijven, maar bij de laatste pitstop ging er iets mis met een wielmoer en dat kostte een aantal seconden. Vettel kon zodoende de vierde plaats van me afpakken," zei Massa die niet te lang wilde treuren. "Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal en je schiet er niks mee op door mensen de zwarte piet toe te spelen."

Hij kijkt liever naar komend weekend waar de race op de Hungaroring gehouden gaat worden. "We gaan nu naar Hongarije en de voortekenen zijn goed, want we rijden daar op de zachte banden en het warmere weer aldaar kan ons ook een handje helpen. Als we in Budapest gewoon doorgaan zoals we nu bezig zijn, weet ik bovendien zeker dat het een weekend met een positieve uitkomst kan worden."