Vrouw 'zonder slipje' uit vliegtuig gegooid

Malinda Knowles heeft JetBlue voor de rechter gesleept. De 27-jarige vrouw werd onlangs door de vliegtuigmaatschappij uit het vliegtuig gezet. De New Yorkse zou namelijk geen slipje hebben gedragen.

Volgens de dame uit het stadsdeel Harlem was ze op JFK Airport in het vliegtuig naar Florida gestapt. "Ineens liep een supervisor op me af", zo luidt de aanklacht. "Hij sloeg zijn walkie-talkie tussen mijn benen en sloeg deze met de antenne. Het was vernederend en hoogst ongepast."

Knowles was op 13 juli 2010 in het vliegtuig gestapt. Het vliegtuig wilde net opstijgen, toen zij werd benaderd door Victor Rodriguez. "'Ik wil je slipje niet zien', vertelde hij mij. 'Maar heb je wel eentje aan?' Hij was heel vulgair, ik wilde hem niets laten zien. Ik moest uitstappen, maar was niet van plan met hem mee te gaan."

Desondanks werd de vrouw door agenten uit het vliegtuig gezet en geëscorteerd naar een hangar. Hier werd bevestigd dat ze inderdaad een slipje droeg. Hierna mocht ze weer in het vliegtuig stappen, maar de piloot was niet tevreden. Knowles moest van hem weer uitstappen.

Nu, een jaar later, heeft de vrouw besloten de luchtvaartmaatschappij aan te klagen. Het is niet bekend hoeveel de Amerikaanse eist. JetBlue heeft niet willen reageren op de rechtszaak.