Final Fantasy XI Online wellicht naar Vita

De online game Final Fantasy XI kan mogelijk binnenkort op een draagbare spelcomputer gespeeld worden. Game-uitgever Square Enix is op dit moment aan het kijken of een uitgedunde versie van het spel zou kunnen werken op de nog te verschijnen Playstation Vita. Dat schrijft het Japanse gamemagazine Famitsu.

De uitgever is niet zeker of de online game, die in 2002 in Japan uitkwam voor de pc en PlayStation 2, daadwerkelijk voor de Vita gemaakt wordt. Volgens het magazine is het bedrijf op dit moment enkel tests aan het uitvoeren.

De Playstation Vita beschikt onder meer over een wifi- en 3G-verbinding, een aanraakscherm en traditionele knoppen. Hierdoor zou het mogelijk moeten zijn om op z'n minst de basishandelingen van een massively multiplayer online-game uit te voeren, zoals lopen of het inzetten van verschillende magische aanvallen.

De nieuwe spelcomputer van Sony zou eind dit jaar in Japan en volgend jaar in Europa op de markt moeten komen. Het apparaat komt voor ongeveer 250 euro in de winkel te liggen.


Final Fantasy XI Online wellicht naar Vita