EA koopt PopCap voor $750 miljoen

Zojuist is bekend geworden dat Bejeweled en Plants vs. Zombies-maker PopCap is verkocht aan Electronic Arts voor het luttele bedrag van 750 miljoen dollar. Aanvankelijk gingen geruchten dat het maar liefst één miljard dollar zou worden, maar blijkbaar heeft de entertainmentgigant weten af te dingen.

"EA en PopCap maken een goede combinatie", zei EA-eindbaas John Riccitiello. "PopCaps geweldige studiotalenten en games zullen EA helpen om een miljardenconcern te worden. EA kan met zijn globale studio en uitgeversnetwerk PopCap op zijn beurt helpen met het aanbieden van games op mobiele apparaten, maar ook meer landen en meer kanalen".

David Roberts, CEO van PopCap, is eveneens tevreden. "We hebben EA gekozen omdat zij hun bedrijfscultuur voor het maken van geweldige digitale games volledig omgegooid hebben". Wat ongetwijfeld een politiek correcte zin is voor 'zij zwaaiden met de meeste flappen'.

Desondanks valt PopCap niets te verwijten. Wereldwijd zijn er miljoenen games, zoals Bejeweled 3 en Zuma, geïnstalleerd en gespeeld door evenzoveel mensen op platforms als Facebook, Android, Xbox 360 en iPad. EA zal ongeveer 650 miljoen dollar betalen in cash en de restende $100 miljoen uitkeren in aandelen EA.

Nu rest de vraag: wie van de twee is nu de zombie?