Aliens: Colonial Marines is in de maak

Voor de Aliens-fans die teleurgesteld waren in Alien 3 en Alien Resurrection is er nu een direct vervolg op James Camerons klassieker uit 1986 in de maak. Maar wel in gamevorm. De nieuwe first-person shooter Aliens: Colonial Marines zal gereleased worden in de lente van 2012, en is gemaakt door Gearbox Software als direct vervolg op Aliens.  

''We hebben dit eerder een waar vervolg op Aliens genoemd,'' vertelt Randy Pitchford, de mede-oprichter van Gearbox. ''De juiste manier om het te bekijken is dat Alien 3 een waarachtiger vervolg is op Aliens in de zin van spanning, terwijl dit spel draait om een badass squad die er klaar voor is de aliens een lesje te leren en de aliens van plan zijn om precies hetzelfde met hen te doen.''

Gearbox heeft groot geschut ingeschakeld voor de game. Ze hebben namelijk Battlestar Galactica-schrijvers Bradley Thompson en David Waddle ingehuurd om de verhaallijn voor de game te maken. Ze hebben Alien 3 niet helemaal genegeerd, maar ze hebben hun speelbare vervolg zo afgestemd dat het wel past in de bestaande franchise. 

''We moesten ons houden aan het feit dat Alien 3 een deel is van het verhaal en ik ben blij dat we dat hebben gedaan,'' vertelt Pitchford. ''Ik weet dat iedereen Aliens geweldig vond; we wilden die ervaring overbrengen in de volgende film.'' Tot slot vertelt Pitchford dat zij de tegenstrijdigheden tussen Aliens en Alien 3 als een kans zagen om zichzelf uit te dagen, en deze tegenstrijdigheden op te lossen. 

Aliens: Colonial Marines in de maak
Aliens: Colonial Marines is in de maak