15 miljard+ apps gedownload via App Store

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat er in totaal meer dan 15 miljard apps zijn gedownload via de App Store, door een totaal van ruim 200 miljoen gebruikers over de hele wereld. De totale App Store telt een ruime 425.000 apps waarvan er minimaal 100.000+ exclusief voor de iPad zijn.

In totaal heeft Apple de ontwikkelaars ongeveer 2.5 miljard dollar aan inkomsten betaald. Ondanks dat niet alle apps game-gerelateerd zijn, zijn er letterlijk tonnen aan games beschikbaar in de Store. Helaas blijft, door de verzadigdheid, het lastig om de diamanten uit het slijk te halen.

Dat er ook kassa-successen gemaakt kunnen worden met de mobile-games bewijst o.a. Epic met Infinity Blade. Mark Rein, Epics vice-president en mede-oprichter, vertelt het volgende:

"iPad provides us with an unparalleled mobile device for creating gorgeous, immersive games. Infinity Blade has been a runaway hit with customers around the world and we couldn't be more excited about our success on iOS devices."

In totaal zijn de apps beschikbaar in 20 categorieën, variërend van games en entertainment tot aan sport, gezondheid, nieuws en reizen.