Newey wil bij Red Bull blijven

Adrian Newey ziet zichzelf in de nabije toekomst niet vertrekken bij het Formule 1-team Red Bull Racing. De Brit heeft het naar zijn zin bij het leidende team in de F1 en zegt dat mocht hij besluiten te vertrekken uit de Formule 1 dan zal hij iets gaan doen buiten de autosport.

"Ik ben erg gelukkig bij Red Bull. Ik zie mezelf niet vertrekken. Ik weet nog niet precies wat ik in de toekomst wil doen, maar ik denk niet dat ik iets binnen de autosport zal blijven doen. Als ik iets anders zou overwegen, is dat waarschijnlijk iets compleet anders," zei Newey tegen ESPNF1.

Voorlopig is de 52-jarige Brit actief voor Red Bull Racing waar hij nu weer een oplossing voor het inperken van de werking van de geblazen diffuser heeft moeten verzinnen. "We weten hoeveel dat ons ruwweg gaat kosten. Het is alleen niet duidelijk of alle motoren evenveel moeten inleveren. Het kan voor de ene auto dus meer gevolgen hebben dan voor de andere. Het geeft ons in ieder geval wat te doen. We moeten ervoor zorgen dat onze auto zo efficiënt mogelijk werkt."

Newey werkt nu nog aan de RB7, maar zal langzaam maar zeker zijn aandacht al weer gaan verleggen naar de auto voor het jaar 2012. "We zijn nog niet eens halverwege het seizoen, dus we moeten de RB7 blijven ontwikkelen. Maar we moeten natuurlijk ook gaan nadenken over de nieuwe auto. Ik heb dus weer even twee petten op."