Santos weigert Neymar te verkopen

Goed nieuws voor de liefhebbers van het voetbal: het lijkt er namelijk op dat Neymar voorlopig niet op de Europese velden te bewonderen zal zijn. De Braziliaanse aanvaller staat in de belangstelling van onder meer Real Madrid en Chelsea, maar zijn huidige club Santos Futebol Clube wil de fopduikspecialist aan zijn contract houden.

"Gezien alle speculaties in nationale en internationale media over de toekomst van Neymar voel ik me genoodzaakt te benadrukken dat we geen afstand zullen doen van hem," zei Santos-voorzitter Luis Alvaro de Oliveira op de website van de club. De 19-jarige voetballer heeft in Brazilië nog een contract tot 2015.

Neymar is overigens niet alleen bedreven in fopduiken, hij kan namelijk ook gewoon goed voetallen, zo bewees hij vorig jaar in de Copa Libertadores die Santos wist te winnen. "Momenteel is hij de beste Braziliaanse speler. We zullen geen bod op hem accepteren. Mede dankzij hem wonnen we het afgelopen anderhalf jaar vier prijzen. We willen hem nog jaren bij deze club houden, ook vanwege zijn band met de supporters," zei Oliveira.